A hotel, ahol a hálószobája falán át nézheti a Nagy-korallzátonyt

December 1-jén nyílik meg az első ausztrál víz alatti szálloda. És ha már az óceán szintje alá építkeztek, akkor egy olyan helyet választottak, ahol bőven lesz néznivaló a hálószoba falán át.

Mivel a hotel a víz alatt van, ezért a tervezők igyekeztek mindent kihozni a lehetőségből. A szobákban a padlótól a plafonig üvegezettek a falak, vagyis olyan, mintha a bent lévők egy hatalmas akvárium mellett állnának, csakhogy ami kint van, az a valóság. Ráadásként a szobák padlója is részben részben, így az óceán élővilága szó szerint körbeveszi a látogatót, aki így egészen különleges körülmények között lazíthat.

Nem egy giga hotelre kell persze gondolni. Összesen két szoba van a szállóban, de ha valaki a picit olcsóbb és egyszerűbb megoldás is beéri, az aludhat a felső szinten lévő glamping - ben (azaz elegáns kempingben), ahol a csillagfényes égbolt alatt pihenheti ki magát.

Valami ilyesmit lehet majd látni az ágyban fekveForrás: Debra James/Shutterstock

A tervezők számára prioritás volt, hogy a hotel amennyire csak lehet, környezettudatos módon működjön, illetve a 14 hónapig tartó építés során is nagyon odafigyeltek arra, hogy ne károsítsák a környezetet. A fordított akváriumra emlékeztető, összesen 1000 négyzetméteres hotel 40 tengeri mérföldre van az észak-queenslandi Airlie Beachtől.

A szobák ára 799 ausztrál dollártól (165 ezer forint) indul, ha pedig valaki a fenti ágyakban szundítana inkább, annak 595 dollár (123 ezer forint) lesz induló ár, amit egy éjszakáért ki kell fizetni – igaz, ebben a teljes ellátás, plusz a programok is benne vannak, írja a 7news.com.au.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek