Szaúd-Arábiában hőkamerákkal felszerelt drónokkal figyelik meg az embereket

Szaúd-Arábia Al-Bahah térségének hatóságai termikus drónokat alkalmaznak az emberek hőmérsékletének ellenőrzésére a nyílt tereken és a piacokon.

Szaúd-Arábia egyes területein a legmodernebb technikát is bevetik a koronívírusos megbetegedés kiszűréséreForrás: Herney Gómez/Pixabay

A Szaúdi Sajtóügynökség jelentése szerint a drónokat mesterséges intelligenciával működő hőkamerákkal látták el. Az Al-Rijadh újság szerint a hőkamerák másodpercenként akár 24 embert is megfigyelhetnek. Ha valakinél lázat észlelnek, annak megtiltják, hogy a bemehessen a piacra, és felszólítást kap, hogy azonnal lépjen kapcsolatba az orvosával. Hasonló technológiát alkalmaztak a Qassim régióban és Medinában is. A drónok használata az ország széles körű intézkedéseinek része a koronavírus terjedésének lassítására. Nézzék, hogyan működik egy ilyen drónnal történő hőmérséklet-ellenőrzés!

Hétfőn még 4934 esetet regisztráltak Szaúd-Arábiában, a halálos áldozatok száma pedig 65 volt. Szalman bin Abdul-Aziz király elrendelte, hogy az országban mindenki számára elérhető legyen a koronavírus-kezelés, beleértve azokat is, akiknek lejárt a vízumuk – írja az Al Arabya.  




Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek