Betör a filmiparba az Airbnb

Ha már gyengélkedik a turizmus a világban, új utakat kell találni. Valami ilyesmi járhatott a szállásközvetítő Airbnb oldalának urai fejében, amikor kitalálták, hogy be kell szállniuk a tévézésben. A Verge arról ír a Reuters híre alapján, hogy saját stúdiót épített a cég, amiben rövidfilmeket, dokumentumfilmeket és akár show-kat is forgatnának.

A lap szerint az Airbnb régóta tervezi ezt a lépést, bár kezdetben létező stúdiókkal akart kollaborálni. A saját tévés és videós kontent azért is lenne jó, mert ott menő vendégeket és szobakiadókat tudnának bemutatni, és betörhetnének a pezsgő életmódmagazinok körébe.

Az Airbnb korábban is próbálkozott már: az Apple TV Plus szolgáltatásának készítettek egy Home (Otthon) című sorozatot menő házakról és lakóikról, illetve egy komolyabb dokumentumfilm, a Gay Chorus Deep South (Meleg Kórus Mély-Dél) elkészítésében is benne voltak. Eleve azzal számol a cég, hogy minél több tartalmat gyártanak, annál több embert tudnak a szállásközvetítő platformra csábítani.

Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock/gnepphoto

Az Airbnb pár éve amúgy is elkezdte átfazonírozni magát. Elindította a Trips nevű kezdeményezését, amivel már nemcsak apartmant tudunk foglalni, hanem idegenvezetőkkel vagy akár főzőtanfolyamokkal is összekötik a turistát. A drágább szobafoglalások és kisebb, magánkézben lévő szállodák, de a last-minute foglalások irányába is terjeszkednek.

A cég terjeszkedése nem csoda: abból indultak ki annak idején, hogy megtörjék a nagy szállásadók monopóliumait, és a kisebb szobakiadóknak nyújtsanak lehetőséget. Azóta azonban sok helyen szigorodtak a jogszabályok (részben az Airbnb lakás- és albérletár felhajtó ereje miatt, amit Budapest is tapasztal), így másfelé kell terjeszkedniük. Így az Airbnb lassan olyan platformmá válik, ami egyszerre utazási iroda, foglalási oldal és útikönyv is.

Ezek is érdekelhetnek