Három hónapig egyszerre lehet fizetett turista és Airbnb-házigazda Olaszországban!

Grottole egy kicsi, de nagyon szép városka Olaszország déli részén. A települést körülbelül 2 186-an lakják, de ezt a számot négy szerencsés utazó tovább gyarapíthatja három teljes hónapig 2019 nyarán. Ízig-vérig olasszá válhatnak, gyakorolhatják a nyelvet, tanulhatnak főzni, gazdálkodni és még méhészkedni is.

Forrás: italiansabbatical.com/facebook.com

Az Airbnb nemrég meghirdette Italian Sabbatical (Fizetett szabadság olasz módra) programját, amin négy jelentkező vehet részt. A szerencsések 2019 júniusától augusztus végéig Grottole egyik házában lakhatnak, miközben kisegítik a városka lakóit. Részt vehetnek főzőkurzusokon, tésztát gyúrhatnak Rosa-val, gazdálkodhatnak az ültetvényeken Andrea mellett, Rocco pedig bemutatja a méhészkedés művészetét – olvasható a delish.com oldalon.

Bár a jelentkezőknek minden költségét fedezik, a napi munka nem maradhat el. A pályázat egyik feltétele, hogy a nyerteseknek jelentkeznie kell a Wonder Grottole helyi, non-profit szerveződéshez, aminek az a célja, hogy újraélessze a városka történelmi belvárosát. Júliusban pedig át kell venniük Grottole egyik Airbnb szállásának a vezetését – fogadniuk kell más külföldi vendégeket, megmutatni nekik a szobát és a várost is.

Forrás: italiansabbatical.com/facebook.com

Nem a pezsgő éjszakai életéről híres a városka, de szabadidőben azért itt is van mit felfedezni. Grottole kastélya a 10. században épült, kedvelt kávézójában, a Bar Zolletta-ban mindig jó a hangulat, és van mit enni; a település borospincéiről nem is beszélve.

A pályázatra 2019. február 17-ig lehet jelentkezni az Italian Sabbatical honlapján keresztül; de sajnos utólag hívták fel rá a figyelmünket, hogy a játékszabályzatba belefoglalták, mely országokból lehet jelentkezni a lehetőségre. Nem túl hosszú a lista, de Magyarország nincs köztük. A program csak az Egyesült Államokból, Mexikóból, Argentínából, Olaszországból, Nagy-Britanniából, Írországból, Németországból, Francia-, és Spanyolországból, Portugáliából, Hollandiából, Ausztráliából, Kanadából, Indiából és Japánból fogad el jelentkezéseket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek