Ez a konyhafoglaló rendszer izgibb és finomabb, mint az Airbnb

    Bár vegetáriánus címszó alatt találtuk a hírt, miszerint japán ötlet alapján (tehát egyelőre csak a szigetországban elérhető a foglalási rendszer) létrejött egy olyan oldal, ahol hobbiszakácsok mutatják meg a saját konyhájukban, miként kell autentikus japán ételt főzni. A kínálatban a ramentől, a sushin és a tempurán át, a különféle rizsekig minden van; sőt még bento dobozokat, rizs sütiket, egytál ételeket és finom leveseket (sukiyaki és miso) is készíthetünk - olvasható a Lonely Planet oldalán.

    A sukiyaki egy kiváló "embereket összehozó" egytálételForrás: airKitchen/facebook.com

    Mivel nem egy hivatalos főzőiskoláról, hanem egy baráti vacsoraestéről van szó, ahol együtt főzhetnek a jelentkezők a japán házigazdával, majd közösen meg is vacsorázhatnak, ezért az elvárások tényleg ugyan olyanok, mint az Airbnb indulásakor. Ha a vendéglátó szívét lelkét kiteszi és finom alapanyagokat vásárol, mesél az ételről és esetleg még a piacra is elviszi a jelentkezőket, akkor a „szolgáltatásért" több pénzt kérhet, és több pozitív visszajelzést várhat el. Ha nem így tesz, vagy félvállról veszi a főzést, akkor egy idő után lemorzsolódik.

    Lehet kis csoporttal, nagyobb társaságban, párban és akár egyedül is jelentkezniForrás: airKitchen/facebook.com

    Az airKitchen egyébként 2018. áprilisában indult, és azóta több mint 2000 állandó felhasználója van több mint 50 országból. A vendéglátók legtöbbje tud angolul, de egy kicsi japán nyelv- és illemtudás sosem árt.

    Tofu, rizs és Komatsuna levél (kinézetre olyan, mint az itthon kapható bak choi, de ízre erősebb)Forrás: airKitchen/facebook.com

    Visszatérve a vegetáriánus címszóra; a rendszer nem rég indította el airKitchen Plus aloldalát, ahol kifejezetten azok keresgethetnek nyugodtan a felsorolt főzőestek, piaclátogatások és elviteles ételek között, akik vegán vagy vegetáriánus étrenddel élnek. A hostok, vagy vendéglátók készülnek vega vagy vegetáriánus sushival, tempurával, levesekkel, ramennel vagy éppen gyouzával (töltött tésztabatyu).

    Bento box készítésre is van lehetőségForrás: airKitchen/facebook.com

    A platform készítőinek és a vendéglátóknak csak egy kérése van, hogy a jelentkezők jó előre foglalják le a biztos időpontot, hogy legyen idő mindenre előkészülni. A kéthetes előrefoglalás a legjobb, de az esemény előtt három nappal is lehet még foglalni pár helyen. Amint már említettük a foglalási rendszer egyelőre csak Japánra korlátozódik, de ott is 30 városban várják a főznivágyókat. Ha kedvet kaptak, az airKitchen oldalán körbenézhetnek a vacsoraestek között.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!