Ilyen cucc a világon máshol nincs, csakis a szomszédos tengerparton

  Amennyiben a horvát Adrián lubickolnak a nyáron, egy új vízi járgánnyal is meglovagolhatják a hullámokat. A helyiek saját találmánnyal pörgetik fel a nyári turizmust.

  Az elektromos szörfdeszkák már túl vannak az első sikeres próbautakonForrás: sailfin.plurato.com

  Az elektromos szörfdeszkával akár 30 kilométer/órás sebességgel is lehet haladni a vízen, és egy órán át mókázhatunk vele, ugyanis ennyit bír ki egyszeri feltöltéssel. Ülve és állva is használható, de az egyensúlyérzékre azért szükség lesz. A horvátok szerint ez lesz az idei nyár legkeresettebb vízi "játékszere", hiszen egyedülálló az egész világon.

  Elektromos szörfdeszka a horvát tengerpartonForrás: sailfin.plurato.com

  Az e-szörfdeszkát Horvátországban fejlesztették ki a spliti Villamosmérnöki Kar, Gépészmérnöki és Hajózási Építészet mesterei, a szükséges alkatrészeket is belföldön gyártották le hozzá. A helyiek már három éve dolgoznak a deszka kifejlesztésén - a teszt szörfölésről egy videót is megosztott a csapat.

  Akad még néhány csoport a világon, akik kísérleteznek az elektromos szörfdeszka megépítésével, de egyelőre csak a szomszédos országban van lehetőségünk, hogy ténylegesen ki is próbáljuk - írja a horvát Hrturizam.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!