Dinoszaurusz alakú medencével nyílik őslénypark Horvátországban

Rengetegen keresik a kempinghelyeket a szomszédos Horvátországban – tavaly pl. már a turisták 25 százaléka a szabadban szállt meg. Így aztán nem csoda, hogy a nyár közepére gyakorlatilag zsúfolásig megteltek a legmenőbb kempingező szálláshelyek

A helyiek pedig igyekeznek is minél izgalmasabb helyeket kialakítani, amelyekre a pénzt sem sajnálják. Tavaly ősszel bele is kezdtek egy 3 millió eurós luxuskemping megépítésébe a Plitvicei-tavak közelében, Likán, és nemsokára elkészül a balei Mon Perin kemping egyedülálló őslényparkja is, ahol dinoszaurusz csontok társaságában és dinoszaurusz alakú medencében lehet majd csobbanni.

Medencék és napozóágyak is helyet kapnakForrás: camping-monperin.hr

Az őslényt formázó medence 1100 négyzetméteres alapterületű lesz, de benne egy kisebb pezsgő medence is helyet kap, amelyben a gyerekekre felügyelő szülők masszíroztathatják majd magukat. A hatalmas, 16 ezer négyzetméternyi területű parkban további két hidegvizes medencét is ki lehet majd próbálni, és a fürdőzők egy termálmedencében is lazulhatnak. A partra természetesen napozóágyakat helyeznek ki, ahonnan - a tervek alapján - szintén remek kilátás nyílik majd a kicsikre, akik a közeli vizes játszótéren játszhatnak.

Rengeteg érdekesség várja a turistákat a dinoszauruszokrólForrás: camping-monperin.hr

A medence körül egy dinoszaurusz kiállítás tárul a fürdőzők szeme elé, ahol az őslények csontjairól és egykori életvitelükről lehet érdekességeket megtudni. A vizes élményekkel teli, őslénypark felfedezésére már nem kell sokat várni, idén júniusban nyitják meg a turisták előtt – írja a horvát Hrturizam.

A vizes őslénypark látványterveForrás: camping-monperin.hr

A Pula és Rovinj között félúton kiépítétt Mon Perin kempingben egyebek mellett mobilházak, sátorhelyek, lakókocsiparkolók várják a szabadban megszálló turistákat. A helyfoglalásról, az árakról és a további szolgáltatásokról ide kattintva olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek