Eltávolítanák a vidámparkok körhintáin lévő állatokat a holland állatvédők

Holland állatvédők szerint a vásárok és a vidámparkok körhintáinak lovai és más állatfigurái rossz és hamis képet közvetítenek a gyerekeknek az állatokról, ezért el kell távolítani őket.  A körhinták állatfigurái "akaratlanul is a kiszolgáltatott állatok tudatos kizsákmányolásának szimbólumai" - közölte a PETA nemzetközi állatvédő szervezet holland tagszervezete.

A fotó illusztrációForrás: Shutterstock/Lazy_Bear

Véleményük szerint a körhintákat használó gyerekek számára az állatfigurák azt közvetítik, hogy normális és természetes, ha az állatokat használják - idézte a PETA hollandiai tanácsadóját, Janneke Hogervorstot a hírportál. "Ezért támogatjuk a PETA US felhívását" - szögezte le Hogervorst.

A PETA amerikai szervezete a héten levelet írt a Chance Rides nevű amerikai játékgyártónak, azt kérve, hogy hagyjon fel a körhinták állati témájú figuráinak gyártásával és értékesítésével.

Az állatvédő szervezet azt javasolja, hogy a vállalat állatok helyett autókat, repülőgépeket, űrhajókat, buldózereket vagy akár hullócsillagokat, szivárványokat vagy seprűket helyezzen el a körhintákon.

Janneke Hogervorst azt mondta, párbeszédet kezdeményeznek a holland vidámparkokkal, ugyanis ha leszerelnék a körhinták állatait, az óriási hatással lenne más szórakoztató parkokra Európa-szerte. "Az idők változnak" - tette hozzá.

Az Efteling nevű holland vidámpark vezetése "érdekesnek és megfontolandónak" találta az ötletet, és fontosnak nevezte az állatok jogaiért tevékenykedő szervezetek munkáját. A beszámoló szerint a vidámpark vezetése nem zárta ki a párbeszédet, valamint azt sem hogy a jövőben változtatásokat hajtsanak végre egyes játékokon.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy 2021-ben az Efteling vidámpark jelentős felújítási programba kezdett, amelynek során számos játékáról eltávolította a "faji sztereotípiákat" közvetítő figurákat, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek