Ezek a legjobb vidámparkok Európában

Ugye te is szereted azt az őrületes érzést, mikor egy extrém gyors hullámvasúttal suhansz le több méter magasról és a pulzusod az egekig emelkedik? Nem tudsz betelni az óriáshinták vagy a kalózhajók adta adrenalinlökettel? Akkor tervezd meg utazásod az egyik ilyen mesés európai vidámparkba. Mutatjuk a legjobbakat!

Az európai vidám- és tematikus park-ipar összesen 307 vidámparkot tart nyilván. Némelyik olyan hatalmas, hogy könnyen el is tévedhetsz benne, és egy nap is kevés lenne rá, hogy minden attrakciót kipróbálj.

Az adrenalin a tetőfokára hágForrás: Shutterstock/travelview

Kicsik és nagyok számára is felhőtlen szórakozást nyújt, kiváló hétvégi családi program, ahol mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő kikapcsolódást. Az I am expat összeállította, hogy hol találhatók a legjobb hullámvasútak, a legizgalmasabb játékok, elvarázsolt erdők, varázslatos földek, és időutazó látnivalók. 

1. Disneyland Párizs, Franciaország

Természetesen Disneyland áll a lista élén, hiszen ez az a hely, ahol az összes kedvenc meséd életre kel. Ráadásul a párizsi Disneyland kettő parkból áll! A Disneyland Parkban található az ikonikus Disneyland kastély, tele mesebeli karakterekkel, utcabállal és varázslatos attrakciókkal, a másik oldalon pedig a Walt Disney Studios, ahol bepillantást nyerhetsz a filmkészítés rejtelmeibe, és kipróbálhatod a legextrémebb hullámvasútakat is.

A Disneyland Párizsban az a hely, ahova bármikor szívesen visszamennékForrás: Gáll Franciska

Ne tévesszen meg azonban Disneyland bájos, mesebeli megjelenése. A parkban is vannak olyan hullámvasútak, ahol a tüdődet is kiüvöltöd (de nyilván jó értelemben). A Big Thunder Mountain pontosan az egyik ilyen: egy bányakocsi visz körbe a kísértetjárta sötét hegyen, amelyen csak sikoltozva tudsz átjutni. Egy másik híres attrakció a Star Wars Hyperspace Mountain, amely akkora sebességgel lő ki magából, és forgat át az űrben, hogy nem is hiszed el, hogy egyszer valaha földet érsz.

Szeretnéd feltárni kedvenc Disney-filmjeid titkait? Akkor a Walt Disney Studiosban a helyed! Megismerheted, hogyan készülnek kedvenc mesebeli karaktereid, és milyen amikor felgyújtanak vagy elsüllyesztenek egy autót. Az egyik legdurvább játék itt a Kísértet Hotel, aminek a legtetejéről másodpercek alatt zuhansz a mélybe. Disneylandbe a napijegyek 56 eurótól indulnak, az árak az utazás dátumától függően változnak.

2. Európa Park, Németország

Németországban rengeteg vidámpark található, de az Európa Park egyértelműen az egyik legjobb, és az ország legnagyobb vidámparkja. Tagadhatatlanul megérdemli a helyet ezen a listán, hiszen ez Európa második legnépszerűbbje.

A Európa Park a második legnépszerűbb vidámparkForrás: Shutterstock/Eva Bocek

A vidámapark Németország délnyugati részén, Rustban található, 950 000 négyzetméteren, több mint 100 látnivalóval és 13 hullámvasúttal. Ami azonban különlegessé teszi a parkot, az a 15 európai témájú terület, amelyek Izlandtól Ausztriáig országokat mutat be, és elkalauzolnak a legcsodálatosabb látnivalókhoz. Szó szerint egy minikontinensről van szó, amely lehetővé teszi, hogy néhány óra alatt 15 országot ismerj meg.

Az adrenalinmániások biztosan elégedettek lesznek az olyan hullámvasútakkal, mint a Blue Fire Megacoaster, amely mindössze 2,5 másodperc alatt gyorsít 0-ról 100 km/h-ra, vagy az Alpenexpress Coastiality, amelyben a virtuális valóság tökéletesen illeszkedik a hullámvasút mozgásához. A parkban olyan területek is találhatók, mint az Adventure Land, ahol kipróbálhatsz egy tavi kalandot és gyönyörködhetsz a természetben; vagy a Grimm elvarázsolt erdeje, ahol belebújhatsz például Jancsi és a Juliska bőrébe is. A napijegyek ára 55 eurótól kezdődik.

3. Efteling, Hollandia

Az Efteling Hollandia legnagyobb és legikonikusabb vidámparkja, amely a mesékre összpontosít. A park természetesen nemcsak tündérmeséiről, hanem fantasztikus hullámvasútjairól is híres.

Efteling: a mesebeli vidámpark tele extrém hullámvasutakkalForrás: Shutterstock/Alexandre G. ROSA

Efteling öt különböző területre oszlik, amelyek mindegyike különböző látnivalókkal rendelkezik. Ha például szereted a hullámvasutakat, Ruigrijk az a terület, ahol érdemes kezdened. Ha viszont családdal mész, Marerijk környéke a legjobb választás, mivel az számos gyermekbarát látnivalót kínál.

A parkban vízi túrák és félelmetes hullámvasútak egyvelegei találhatók, mint például a Joris and the Draak, egy kétpályás, fából készült versenyhullámvasút, amelyen szélsebesen kell egy másik csapattal a célig versenyezni. Egy másik rendkívül népszerű hullámvasút a Baron, egy búvárhullámvasút, amely 37,5 métert zuhan le 90 km/h sebességgel. Említést érdemel még a Vogel Rok, egy beltéri hullámvasút, amely számos meglepetést tartogat a sötétbe merülés során. A jegy ára felnőtteknek 46 euró, és érdemes időben menni, mert az Efteling hétköznap általában 18 órakor, hétvégente 20 órakor bezár. 

4. PortAventura, Spanyolország

A PortAventura Spanyolország leglátogatottabb vidámparkja, évente körülbelül 4 millió látogatóval. Barcelonától délre, a tarragonai Salouban található, benne hat elképszető világgal, melyek alig várják, hogy felfedezd.

A parkban az extrém hullámvasutaktól kezdve a vízi túrákon át a rejtelmes labirintusokig mindent megtalálsz. Itt van például a Furius Baco, Európa egyik leggyorsabb hullámvasútja, amely mindössze három másodperc alatt éri el a 135 km/órás sebességet, valamint a Hurakan Condor, ami egy 100 méter hosszú szabadeséses attrakció. A park egy 175 négyzetméteres, maja ihletésű labirintussal is büszkélkedhet, tele vizuális effektusokkal, de van egy Ferrari Land is, megannyi izgalommal, több mint 70 000 négyzetméteren. A jegyek felnőtteknek 59 eurótól kezdődnek.

5. Gardaland, Olaszország

Az északkelet-olaszországi Gardaland nem csak egy vidámpark, hanem egy csodálatos akvárium is. A Garda Sea Life Aquarium lehetővé teszi, hogy egy átlátszó óceáni alagúton keresztül bemerészkedj a mélységbe, ahol cápákkal, rájákkal és más trópusi lényekkel találkozhatsz. Ezen kívül számos izgalmat rejt a coloradói hajó, és a dzsungel zuhatagai is.

A park minden korosztály számára tele van látnivalókkal, így az egész család talál magának izgalmas szórakozást. A Blue Tornado hullámvasúton úgy érezheted magad, mintha egy szuperszonikus sugárhajtású repülőgépen ülnél; a Shaman, egy dupla hurkos hullámvasút, amely egyszerűen felpezsdít, a Mammut pályán pedig menekülnöd kell az üldöző fenevad elől. A felnőtt napijegy 44 euróba kerül, az akváriumba és a parkba szóló kombinált jegy, online 49 euró. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek