Tűz ütött ki Svédország legnagyobb vidámparkjában, sok a sérült

A népszerű göteborgi Liseberg vidámpark Svédország legnagyobb tematikus parkja, amelyhez bővítéseként most víziparkot építenek. A lángok először a kint épülő csúszdáknál csaptak fel hétfőn, majd a vízipark épületére is átterjedtek. Hatalmas fekete füstfelhő szállt a város fölé.  
Legalább tizenkét embert szállítottak kórházba könnyű sérülések miatt, a rendőrség szerint egy személy pedig eltűnt, írja a BBC.

Lángokban állt az újonnan megépült Oceana élménypark a százéves göteborgi Liseberg vidámparkbanForrás: MTI/AP/TT Hírügynökség/Björn Larsson Rosvall

A tűz idején látogatók nem tartózkodtak a helyszínen - mondta el a vidámpark szóvivője a TT svéd hírügynökségnek. Egy közeli szállodát és néhány irodát kiürítettek, a rendőrség pedig azt tanácsolta a környéken lakóknak, hogy maradjanak otthon, és csukjanak be minden ablakot.

Az oltást nagy erőkkel végezték, áldozatokról egyelőre nem tudniForrás: MTI/AP/TT Hírügynökség/Björn Larsson Rosvall

A Göteborg belvárosában található Liseberg vidámpark területén épülő, 1750 vendég fogadására alkalmas Oceana nevű víziparkban több beltéri és kültéri medencét is kialakítanak, illetve étterem és szálloda is lesz a tervek szerint, melyek megnyitását nyárra tervezi, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek