Kisiklott egy hullámvasút a stockholmi vidámparkban

Sajnálatos baleset történt a svédországi Stockholmban egy teljesen átlagos napon a vidámparkban. Egy ember meghalt és kilencen megsérültek, miután menet közben meghibásodott a park hullámvasútja - írta a SkyNews.

A baleset a Jetline hullámvasúton történt a stockholmi vidámparkbanForrás: AFP/Claudio Bresciani/TT/Fredrik Persson

Szemtanúk elmondása szerint a stockholmi Grona Lund vidámparkban lévő Jetline hullámvasútból furcsa zajokat hallottak, amikor a szerelvény hirtelen kisiklott a sínekről, és lezuhant. A rendőrség és a park illetékesei szerint egy ember meghalt, kilenc gyermeket és felnőttet kórházban ápolnak súlyos sérülésekkel. A vidámparkot azonnal bezárták, és határozatlan időre ez így is marad.

A baleset következében óriási pánik tört ki, az emberek sikoltoztak, többen fejvesztve menekültek, de néhányan azért megőrizték a hidegvérüket és próbáltak segíteni, amíg a mentők és a tűzoltók a helyszínre nem értek. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, az ügyben vizsgálat indult. 

A hullámvasutat évente mintegy egymillióan próbálják ki, a park tájékoztatása szerint a Jetline 90 km/h-ás sebességgel száguld egy 800 méter hosszú, helyenként 30 méter magas hullámpályán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek