Madárlakópark-sétányt építettek a debreceni Nagyerdőben

Madárlakópark-sétányt alakítottak ki a debreceni Nagyerdő parkerdei területén. A 16 állomásos sétányt szerdán adták át. A cél, hogy megőrizzék a Kárpát-medence, benne Magyarország természeti értékeit, élővilágának sokszínűségét, írja az MTI.

Tájékoztató tábla a 16 állomásból álló madárlakópark-sétányon a debreceni Nagyerdőben az átadás napján, 2022. október 26-ánForrás: MTI/Vajda János

A debreceni madárlakópark-sétányon interaktív módon ismerkedhetnek az érdeklődők az erdőben élő madarakkal, állatokkal. Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy a madárlakópark-sétány egyedülálló innováció eredménye: a sétány mentén a parkerdőben 16 állomást alakítottak ki, mindenhol más-más típusú madárodút helyeztek el. Az odukra egy-egy oszlopon lévő madársziluett hívja fel a figyelmet, a rajta lévő QR-kód segítségével pedig egy rövid videofelvételt indíthatnak el az érdeklődők, amelyen szakemberek beszélnek az adott madárfajról.

A madárodúk mellett lepkeházat, békalakot, rovarhotelt és süngarázst is elhelyeztek a sétányon, az erdő lakói már ismerkednek ezekkel, de már van olyan madárodú is, amelybe beköltözött a lakója – hangzott el az átadáskor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek