Nosztalgikus videón utazhatunk Debrecen múltjába

Debrecen nem csak az évszázadok, hanem az elmúlt évtizedek során is rengeteget változott, azonban van, ami már szinte örök. Kinek ne ugranának be a város nevének hallatán az olyan ikonikus épületek, mint például a Nagytemplom vagy az Aranybika? A következő rövid, de annál látványosabb felvétel igazi időutazásra invitál, amelynek során megnézhetjük, mennyit változott a cívisváros a történelme során.

Takács Imre különleges videójából az is kiderül, hogyan alakult át a két ikonikus épületen kívül a Református Kollégium, a Nagyállomás vagy a Megyeháza épülete – írja a haon.hu.

Magyarország múltjába tekintő hasonlóan szép és különleges videókról korábban is írtunk. Az Animatiqua kreatív ügynökség a régi Budapest világát elevenítette fel archív fotókat mozgóképpé alakítva; olyan épületeket, amelyek a második világháborúban vagy az 1956-os szabadságharcban megsérültek, és amelyeket lebontottak. Egyebek mellett a régi Nemzeti Színház épülete, egy már nem látható csobogó szökőkút, az egykori Erzsébet hídon gördülő villamos, vagy a Tabánban csordogáló Ördögárok patakja kelt szinte szó szerint életre a felvételeken. Az ügynökség egy másik videójában pedig a Békés megye ikonikus helyszíneiről készült archív fotók elevenednek meg hasonló módon, mintha 100 évvel ezelőtti videóvelvételeket látnánk.

(Címlapfotó: Imre Takács/YouTube.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek