Hamarosan egy apró állat lesz a főszereplő a Fővárosi Állatkertben

A hazánkban is honos, védett törpeegér, amelyet idén az év emlősének választottak, főszereplője lesz a Törpeegér Gálának és Forgatagnak, amelyet november 19-én, szombaton tartanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben - tájékoztatta az Állatkert közleményében az MTI-t.

Forrás: Michael Gäbler/Wikipedia

A Törpeegér Gála és Forgatag játékos ismeretterjesztő programokkal, filmvetítésekkel, a filmekhez kapcsolódó beszélgetéssel és sok más érdekességgel várja a családokat. A változatos programkínálatot Gryllus Vilmos Törpeegerek és egyebek című gyermekkoncertje teszi teljessé. 

Programok lesznek a Varázshegy Csillagterén és az Óriások termében. A programok 9 órától kezdődnek. Lesz vadonleselde, verses filmpremier, pódiumbeszélgetések, illetve hálójáték is, melynek ideje alatt az egymásba kapcsolódó feladatokkal pecséteket lehet gyűjteni, a pecsétekért pedig garantált ajándékok járnak.

Az Állatkert közleménye szerint a védett törpeegér a legkisebb rágcsálónk, annyit nyom egy levélmérlegen, mint egy zacskó sütőpor. Bár hazánk egész területén, a számára alkalmas élőhelyfoltokon előfordul, a természetben ritkán kerül szem elé. Ezt rejtőszínezetén és apró termetén túl sűrű növényzetű élőhelye is magyarázza. Hazánkban 2012 óta védett állatfaj, pénzben kifejezett értéke 25 ezer forint.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek