Hamarosan egy apró állat lesz a főszereplő a Fővárosi Állatkertben

A hazánkban is honos, védett törpeegér, amelyet idén az év emlősének választottak, főszereplője lesz a Törpeegér Gálának és Forgatagnak, amelyet november 19-én, szombaton tartanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben - tájékoztatta az Állatkert közleményében az MTI-t.

Forrás: Michael Gäbler/Wikipedia

A Törpeegér Gála és Forgatag játékos ismeretterjesztő programokkal, filmvetítésekkel, a filmekhez kapcsolódó beszélgetéssel és sok más érdekességgel várja a családokat. A változatos programkínálatot Gryllus Vilmos Törpeegerek és egyebek című gyermekkoncertje teszi teljessé. 

Programok lesznek a Varázshegy Csillagterén és az Óriások termében. A programok 9 órától kezdődnek. Lesz vadonleselde, verses filmpremier, pódiumbeszélgetések, illetve hálójáték is, melynek ideje alatt az egymásba kapcsolódó feladatokkal pecséteket lehet gyűjteni, a pecsétekért pedig garantált ajándékok járnak.

Az Állatkert közleménye szerint a védett törpeegér a legkisebb rágcsálónk, annyit nyom egy levélmérlegen, mint egy zacskó sütőpor. Bár hazánk egész területén, a számára alkalmas élőhelyfoltokon előfordul, a természetben ritkán kerül szem elé. Ezt rejtőszínezetén és apró termetén túl sűrű növényzetű élőhelye is magyarázza. Hazánkban 2012 óta védett állatfaj, pénzben kifejezett értéke 25 ezer forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek