Csak csodaikrekként emlegetik az amerikai állatkertben született elefántbébiket

Az USA New York államában található Syracuse településen a Rosamond Gifford Állatkert történelmet írt. Október 24-én ugyanis ázsiai elefánt ikrek születtek Mali és Doc nevű szüleiktől. Az állatkert örömmel jelentette be, hogy Mali és mindkét borja jól van. Eddig soha nem jegyezték fel életben maradt iker elefántok születését az Egyesült Államokban. Nézzétek, milyen tündériek!

Mali október 24-én hajnali 2-kor szülte meg az első borjút, komplikációk nélkül. A közel 100 kg-os borjú hím, és teljesen egészséges. A második borjú tíz órával később, délelőtt 11 óra 50 perckor érkezett, ami az állatgondozókat teljesen megdöbbentette. Az elefánt-ultrahang összetett vizsgálata ellenére az állatkert csapata nem számított ikrek születésére. Ennek ellenére felkészültek.

A második borjú is hím, 107 kilogrammot nyomott, de észrevehetően gyengébb volt, mint az első. Az állatkert állatgondozói csapata és állatorvosi személyzete akcióba lendült, és jelentősen javítani tudott a borjú állapotán. Az elmúlt három hétben éjjel-nappal figyelték az ikreket, hogy megbizonyosodjanak arról, mindkét állat tökéletesen jól van.

Forrás: https://www.rosamondgiffordzoo.org/

„Ez valóban történelmi pillanat az állatkert és közösségünk számára. Nem is lehetnék büszkébb kivételes állatgondozó csapatunkra, az állatorvosi személyzet támogatására, valamint Mali és az ikrek iránti hatalmas odaadásukra" – mondta Ryan J. McMahon, az állatkert igazgatója. „Az itt, az állatkertben folyó fontos kutatás világszerte jelentős hatással lesz e csodálatos, veszélyeztetett fajra" – tette hozzá.

Az iker elefántszületések kevesebb, mint 1%-át teszik ki világszerte.

Ikerterhesség esetén a borjak gyakran halva születnek, vagy túl gyengék a túléléshez. Néha az anyaelefánt nem éli túl. Mali ikrei hihetetlen siker mind az állatkert, mind az ázsiai elefántvédelem számára világszerte – olvasható az állatkert weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek