Videó: az animék világába kalauzol Japán várva várt új, tematikus parkja

Sokak számára a Studio Ghibli puszta említése is elegendő ahhoz, hogy lázba jöjjenek. A japán animációs filmrendező Mijazaki Hajao stúdiójának olyan legendás animéket köszönhetünk, mint például a Chihiro Szellemországban (2001), A vándorló palota (2004) vagy A Laputa - Az égi palota (1986). Mijazaki varázslatos világa most egy tematikus parkban is megelevenedik, a Ghibli Park november 1-től hivatalosan is megnyitja kapuit Japán harmadik legnépesebb városában, Nagoyában – írja a Lonely Planet.

Forrás: AFP/Yuichi Yamazaki

A vadonatúj vidámpark az Aichi Emlékpark (más néven Moricoro Park) hatalmas területén található, és Tokióból nagysebességű vonattal kevesebb mint két óra alatt elérhető. Az építkezés, melynek a kreatív részét a stúdió kezeli, már 2019-ben elkezdődött.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Yasushi Kanno

A tipikus nagyszabású vidámparkokhoz szokott látogatók a Ghibli Parkot egészen másmilyennek fogják találni: itt nincsenek vezetett túrák, sem hullámvasutak. Ehelyett bőséges tér áll a látogatók rendelkezésére, hogy önállóan felfedezzék fel a japán animék varázslatos világát.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Yasushi Kanno

A park kanyargós, fákkal szegélyezett ösvényein sétálva hol Chihiro szellemországában, hol A vándorló palota helyszínein, vagy más ikonikus Studio Ghibli-film díszletei között találhatjuk magunkat. A rajongók olyan kisfilmeket és exkluzív kiállításokat is láthatnak, amelyeket korábban csak a tokiói Ghibli Múzeumban mutattak be.

A park egyes részei csak 2023-ban nyílnak, mint például A vadon hercegnője (1997), a Kiki, a boszorkányfutár (1989), valamint A vándorló Palota ihlette parkrész. Aki viszont  mihamarabb szeretne ide eljutni, gyorsan vásárolja meg a belépőjét, mert a novemberi jegyek már elkeltek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek