Beletolatott egy autó Japán legrégebbi illemhelyébe

Megsérült Japán legrégebbi, több száz éves mellékhelyisége, miután véletlenül beletolatott egy autó, amelyet egy kulturális emlékeket őrző szervezet alkalmazottja vezetett – olvasható a The Guardian oldalán.

A 30 éves férfi, aki a Kiotói Örökségvédelmi Egyesületnek dolgozik, autójával hátramenetben tévedésből a gázra lépett, és beletolatott a kiotói Tofokudzsi templom nyilvános illemhelyének faajtajába. A férfi az eset után azonnal hívta a rendőrséget. A baleset idején senki más nem tartózkodott a zen buddhista templomban, és a sofőr sem sérült meg. A jelentős kulturális értékű mellékhelyiséget mintegy 500 évvel ezelőtt, a Muromacsi-korban építették szerzetesnövendékek számára. 

A balesetben megsérült a két méter magas kétszárnyú ajtó és belső oszlopok is. A templomban, melyben egyszerre akár száz szerzetes is lakhatott, egy körülbelül húsz vécéből álló sor található, melyet még a Meidzsi-korban (1868-1912) is használtak. A szerencsétlenül járt sofőr szerencséje, hogy a szakértők szerint a kár helyrehozható, de a renoválás akár az év végéig is eltarthat. 

(A borítóképen a Tofokudzsi templom látható, forrása: AFP/MOIRENC Camille / hemis.fr/)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek