A Chihiro és a Vándorló palota helyszíneire is beléphetünk ebben az új témaparkban

Twitter-üzenetben jelentették be, hogy mikor nyit meg a híres japán animációs rendező, Miyazaki Hayao vezette Studio Ghibli tematikus parkja. A megnyitó dátumát november elsejére tervezik, így a rajongók már most elkezdhetnek spórolni egy útra.

Az új parkról tudni lehet, hogy az Expo 2005 Aichi Emlékparkon belül épül fel, Nagoja közelében, Japán középső részén, egy 200 hektáros területen, mely Tokió belvárosától vonattal körülbelül 3 órás útra található - olvasható a Variety.com cikkében.

A projekt egy 34 milliárd japán jenes közös vállalkozás, amelyben a Studio Ghibli, Aichi prefektúra kormánya és a Chunichi Shimbun újság vesz részt. Az építkezés, melynek a kreatív részét a stúdió kezeli, már 2019-ben elkezdődött.

A park egyik vizuális terve a projekt hivatalos weboldalárólForrás: Tokyo Otaku Mode / ©Studio Ghibli / Facebook.com

A legutóbbi hírek szerint a parknak öt tematikus területe lesz. Elsőként a Szomszédom Totoro (Totoro) című rész fog megnyílni, majd ezt követi 2023-ban a Mononoke hercegnő (Mononke Hime), és a Kiki, a boszorkányfutár, valamint a Vándorló Palota ihlette parkrész – közölték a helyi tisztviselők egy nyilatkozatban.

A 2020-as alapkőletételnél Suzuki Toshio, Miyazaki Hayao régi kollégája, a Studio Ghibli korábbi elnöke, viccesen megjegyezte az újságíróknak, hogy Miyazaki minden területen beavatkozott a park projektjébe. „Egyszerűen nem hagyhat semmit másokra. Ő már csak egy ilyen beavatkozó öregember." Miyazaki fia, Miyazaki Goro pedig „keményen dolgozik (a park projektjén), de a "mester" nem az a típus, aki képes távolról szemlélni a dolgokat. Amint kiér a terepre, rögtön azzal kezdi, hogy „tedd ezt" és „ne csináld azt". A rajongók ebből persze rögtön ráismerhetnek a legalább ötször nyugdíjba vonult rendezőre, aki nem tud nyugton maradni, pedig január 5-én töltötte be a 81-et.

Japánban a helyi média arról is beszámolt, hogy a tervek szerint lesznek vezetett túrák és játékok a parkban, de hullámvasút-attrakciókra senki ne számítson. Ehelyett gyönyörű helyszínek, ismert szereplők és kiegészítők, berendezett házak és szobák, valamint kalandos ösvények jelennek majd meg a park területén. Egy hírforrás szerint Miyazaki állítólag ahhoz is ragaszkodott, hogy az építkezés során ne vágjanak ki egyetlen fát se.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek