Japánból jött, először versenyzett és minden díjat elvitt a wagyu steak

Az írországi Dublin városában tartották az évente megrendezett World Steak Challenge 8. megmérettetését. A szeptember 28-án, pénteken tartott verseny kifejezetten exkluzív gasztronómiai rendezvénynek számít, és tényleg a legjobb steaknek való húsokat rangsorolja és díjazza.

Forrás: ©World Steak Challenge 2022

Így azon már nem kell ámulni, hogy ilyen egyáltalán van; azon azonban még lehet, hogy az idei versenyen egy olyan versenyző vitte haza szinte az összes kategórián belüli fődíjat, aki most először nevezett be a megmérettetésre: A Világ Legjobb Steak címét 2022-ben Japán kapta.

A versenyt az a William Reed szervezi, aki a Világ Legjobb 50 Étterme lista (World's 50 Best Restaurants) mögött is áll. A rendező szervezet pedig az ír Bord Bia, ami egy állami vendéglátói kamara. Ők összeállva három érmet (arany, ezüst, bronz) osztanak ki, három kategórián belül: a filé, a ribeye, ami egy csont nélküli steak a bordaszakaszból és a sirloin, ami a felső hátszín.

Ahogy egy borfesztiválnál is, a steak zsűrinek is vannak megadott értékelési szempontjai, és a medálokon kívül hat "World's Best" Legjobb díjat is kiosztanak: A Legjobb takarmánnyal etetett, a Legjobb legeltetett és a Világ legjobb Steakje – olvasható a Foodandwine.com oldalán.

Forrás: ©World Steak Challenge 2022

A World Steak Challenge 2018-as indulása óta (mínusz 2020, mert akkor a járvány miatt le kellett mondani) a finnországi JN Meat nevű cég marhahúsa vitte el a főkategóriák legnagyobb díjait. De idén versenybe lépett egy japán gyártó, és igen, minden fontosabb- és fődíjat hazavitt a Felkelő Nap országába. Korábban még sosem versenyzett a Starzen Co., de övé lett a legnagyobb elismerés, vagyis a Világ Legjobb Steakje cím, a Világ Legjobb Sirloin steakje, és a Világ Legjobb takarmánnyal etetett címe is. 

A nyertes hús az "Akune Gold" névre hallgat, és egy japán wagyu steak, ami egy A4-es besorolású, 30 hónapos tehén húsa. Az állat a Kagoshima régióban nevelkedett, melyre azt mondják, hogy meleg klímája és kristálytiszta vizei miatt az egyik legkiválóbb szarvasmarha tenyésztő vidék. A nyertesek teljes listáját megtaláljátok a Worldsteakchallenge.com oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek