Ezen a hétvégén különösen érdemes a hűvösvölgyi kisvasúttal kirándulni

A budapesti Gyermekvasút október 15-16-án több programmal is készül a családoknak és a kisvasút-barátoknak. Hűvösvölgyben szombaton és vasárnap kifejezetten keskeny-nyomközű járműveket felsorakoztató modellvasút-kiállítás lesz, vasárnap pedig játékos családi napot tartanak. Mindkét nap a hétvégi menetrend szerint indulnak a vonatok, nosztalgiajáratok is közlekednek.

Forrás: MÁV

A kellemes őszi idő beköszöntével érdemes ezen a hétvégén is felkeresni a budai hegyek népszerű kirándulóhelyeit, a kisvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhető a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is. A vonatok – a munkanap-áthelyezés ellenére – szombaton és vasárnap is a hétvégi menetrend szerint járnak, nosztalgiajáratok is színesítik a kínálatot: mindkét nap közlekedik a lillafüredi motorvonat, vasárnap pedig a C50-es kismozdony is útra kel.

A hűvösvölgyi Gyermekvasutas tábor csarnokában keskeny nyomközű vasútmodellek kelnek életre és járják a pályákat a terepasztalokon.

A kerti vasúton is kisvasúti járművek kistestvérei közlekednek majd, de láthatóak lesznek kifejezetten gyermekvasúti mozdonyok és kocsik modelljei is. A hűvösvölgyi vasútmodell-kiállítás szombaton és vasárnap 9-től 17 óráig tart nyitva, a belépés díjtalan.

Vasárnap a Hűvösvölgy állomás alatti fogadóparkban családi nappal, tartalmas gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket.

Forrás: MÁV Zrt.

Lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas, alkotóház, környezetvédelmi játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést is. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút és vonatszimulátor várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig, és természetesen egész nap járnak a vonatok Hűvösvölgy és Széchenyihegy között. A BKV Ikarus 60 és Ikarus 415 típusú nosztalgiabuszaira is felszállhatnak az érdeklődők. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak – írta sajtóközleményében a MÁVZrt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek