Kilenc év után újra jár a Tisza-Parti Kisvasút

Nemrégiben Tiszakécske egyéb újításai mellett beharangoztuk a felújított kisvasút indulását is, ez pedig pénteken meg is történt, mint a baon.hu híréből kiderül.

Az 1970-es években épült kécskei kisvasutat 2012-ben zárták be, felújítási munkálatai tavaly ősszel kezdődtek el, és most csaknem kilenc év elteltével, kibővülve újjászületett. Az eredetileg 1,2 kilométeres sínpár egy részét elbontották, és a megmaradó 600 méteres pályaszakaszhoz további 1000 métert építettek hozzá, így a Lübbecke-háztól a Tisza parti üdülőterületig öt megállón keresztül utazhatnak a Tiszakécskére látogatók.

A 471 milliós, részben pályázati forrásból fedezett projekt keretében mozdonyszín is épült és a szerelvényeket is felújították. A pályázat része volt a Miskó István sétányon található 21 méteres csúcsmagasságú kilátó megépítése is, amit már májusban átadtak.

A Lübbecke-háznál és a Tiszai üdülőterületen lévő végállomásokon kívül három megállóhelye van a kisvasútnak. Az első a Miskó István sétány játszóterénél, a második az új kilátónál, a harmadik pedig a sportcentrum mögött, a tervezett új közösségi térnél, a Zsibongónál épült.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek