Turistaház lett a bükki kisvasútállomásból

Megújult a rejtélyes múltú ház a Felsőtárkányi Erdei Vasút északi végállomásánál. A Stimecz-Gáspár erdőőrről elnevezett épület a XX. század elején még érseki uradalom volt, mára viszont teljeskörű felújításon esett át, így 12 turista számára nyújt szállást – olvasható az Aktív Magyarország oldalán.

A felsőtárkányi ház teljes felújítást kapott, de ez nem jelenti azt, hogy korábbi funkciója megváltozott volna. Az épületben továbbra sincs se elektromos áram, se fűtés, se vezetékes víz, sőt, még a térerő is csak korlátozottan érhető el a környéken. Éppen ezért ezt a szálláshelyet azoknak a keményvonalas turistáknak ajánlják, akik a lehető legökotudatosabban, a természettel lehető legjobban eggyé válva szeretnék bejárni hazánk szépségeit.

A felújított Stimecz-házat a természetkedvelő turistáknak ajánljákForrás: Aktív Magyarország

A környéken rengeteg a látnivaló, hiszen a Stimecz-háztól néhány kilométeres kirándulással érhető el több időszakos forrás, de a háztól indul a Vörös-kő tanösvény is, melynek 21 állomását végig járva a látogatók sok érdekes információt tudhatnak meg a Nyugat-Bükk növény- és állatvilágáról. A Stimecz-ház az Egeres-völgyben fekszik, melynek elején vadbemutató kert is található. A kertben muflonok és dámszarvasok életébe pillanthatnak be a kirándulók, és a kisvasút közbenső megállója is a vadbemutató kert mellett van, amely Varró-ház néven ismert. 

A háztól nem messze rengeteg látnivaló és program várja a turistákatForrás: Aktív Magyarország

A vándortáborosok és a kirándulók erdei kikapcsolódását szolgálják a ház környékén lévő pihenőpontok, szalonnasütők, padok, asztalok. A környéken további fejlesztések is várhatóak, elkezdődött a Stimecz-ház táborhelye mellett egy erdei tornapálya építése is. Mindezeken felül a helyszín megközelítését szolgáló Felsőtárkányi Erdei Vasút is hamarosan megújul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek