Nem lehet többé felülni a világ második legmagasabb hullámvasútjára

Véglegesen leállítják a világ második legmagasabb hullámvasútját, az amerikai Ohio államban működő 128 méteres Top Thrill Dragstert, amelyről tavaly augusztusban lerepült egy apró fémtárgy és fejen talált egy nőt, írja az MTI.

A Cedarpoint vidámpark látványosságán nem fog több bátor résztvevő utazniForrás: cedarpoint.com

A Sanduskyban működő Cedar Point vidámpark a leállítást kedden bejelentve nem közölte, hogy van-e bármilyen összefüggés a végérvényes bezárás és a baleset között, mindenesetre a hullámvasút nem működik a tavaly augusztus 15-i incidens óta.

A balesetet követő hatósági vizsgálat nem találta veszélyesnek az attrakciót, és a vidámpark működtetőinek felelősségét sem állapította meg.

 

Ennek ellenére mégis a szórakoztató elem lezárása mellett döntöttek. 

Fontos hírt szeretnénk megosztani. A Top Thrill Dragster hullámvasút nyugdíjba vonul, miután 19 szezont üzemelt, és 18 millióan ültek fel rá"  

olvasható a Cedarpoint vidámpark weboldalán. 

 

Tavaly nyáron Japánban, Fudzsijosida város Fuji-Q Highland Parkjában található világ leggyorsabb, 112 km/órás sebességgel száguldozó hullámvasútját, a Do-Dodonpát, ideiglenesen lezárták, miután legalább hat benne ülő komolyan megsérült. A Do-Dodonpa 2001-ben épült, és annak ellenére, hogy már két évtizede működik, a park szerint csak a közelmúltban jeleztek ilyen sérüléseket.

Jelenleg a világ legmagasabb, 139 méteres hullámvasútja, a Kingda Ka az északkeleti New Jersey államban, Jackson Township településen működik, a Six Flags Great Adventure vidámparkban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek