Elromlott Anglia legmagasabb hullámvasútja, a látogatóknak le kellett mászniuk róla

Evakuálni kellett az angliai Blackpool népszerű vidámparkjának, a Blackpool Pleasure Beach nagy hullámvasútját. A park Big One nevű ikonikus hullámvasútjának száguldozó kocsija április 25-én, vasárnap elromlott, ezért mentési akció indult, hogy a látogatókat lehozhassák a magasból. Ráadásul ez az Egyesült Királyság legnagyobb, 65 méter magas hullámvasútpályája, így a park munkatársainak rendkívül óvatosan, biztonságosan kellett lekísérniük az ideges utasokat a magasból. Úgy tudni, hogy az eset során senki nem sérült meg. A mentés képeit megosztották a közösségi médiában is.

A szemtanuk között volt, aki arról számolt be, hogy déli 12-kor állt meg a hullámvasút, a személyzet kísért le mindenkit, ami jól is ment, de hozzátette, hogy az utasok helyében ő bizony nagyon félt volna, ahogy a poszt legtöbb hozzászólója is hasonlóan vélekedett.

Amikor 1994-ben megnyílt a korábban Pepsi Max néven ismert 12 millió fontból épült szerkezet, ez volt a legmagasabb és legmeredekebb hullámvasút az egész világon.

A lezárási intézkedések enyhítéseként április 12-én a Blackpool Pleasure Beach újra megnyílt. 2012-ben a hullámvasútazás fenegyereke, Richard Rodriguez világrekordot állított fel, miután 112 egymást követő napon lovagolta meg a Big One-t, megelőzve a korábbi 102-es rekordot.

A Big One valaha a világ legmagasabb hullámvasútjának címét is a magáénak tudhattaForrás: Blackpool Pleasure Beach/Facebook

A kihívás alatt Richard óránként mindössze öt percet kapott, hogy egyen és a mosdóba mehessen – írja a Daily Star.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek