Meghosszabbítják a világ leghosszabb fából készült hullámvasútját

Az ohiói Kings Island hullámvasútja a "The Beast" vagyis "A szörny" névre hallgató pálya tartja a rekordot, a maga 1146 méterével már 1979 óta. De a szörny nem nyugodhat, így a vidámpark március 30-án bejelentette, hogy 6 méterrel meghosszabbítja a pályáját – olvasható a CNN oldalán.

A King Island vidámparkban található a világ leghosszabb hullámvasútjaForrás: Facebook/King Island

 A vidámpark dolgozói már 2021 novemberében megkezdték a part menti pálya felújítását. Az újabb hatméteres szakasz is pillanatok alatt suhan majd el a kalandvágyók alatt, de az sokkal fontosabb, hogy mit eredményeznek ezek a plusz méterek.

Elsősorban azt, hogy a hullámvasút már nem 45 hanem 53 fokos szögben zuhan majd lejebb az alagútba, és tökéletes átmenetet biztosít az első alagúttól és a második lejtmenetig.

Érdekességek számokban:

  • Az új hullámvasút menetideje 4 perc 10 másodperc
  • 41,8 méter hosszú a függőleges esés, ami 18 fokos szöget zár be.
  • A kocsik három fedett alagúton haladnak keresztül
  • Nyolc dőlt kanyar és egy 540 fokos spirálalagút várja a kalandorokat az út végén
  • A kocsik sebessége elérheti 105 km/h-t is

A vidámpark szerint 3,5 millió dollárba (kb 1 164 000 000 Forintba) került a The Beast hullámvasút megépítése 1977 és 1979 között, melynek építése ma több mint 20 millió dollárba kerülne. Martin Lewison, a hullámvasút rajongók világában "A hullámvasút professzorként" ismert egyetemi tanár szerint "Csodálatos éjszaka átvészelni egy menetet a sötétben."

Az egész annyira gyors és intenzív. Minden alkalommal, amikor ezen utazik, újra és újra felkiállt: "Wow, ez kész őrület!" Lewison szerint az izgalomhoz az is hozzátartozik, hogy az egész hullámvasút rozoga érzést kelt, olyan mintha kiesne belőle az ember, vagy az egész összezuhanna alatta. A Kings Island Vidámpark egyébként idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, és immár 15 fából készült hullámvasúttal büszkélkedhet

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek