Videó: elkészült a világ első óceánjárós hullámvasútja

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Carnival Cruise, mely az elsők között vezette be a fedélzeti csúszda intézményét, újabb innovációra adta a fejét, és megépíti a világ első óceánjáróját, amelyen hullámvasút is lesz. A cég nemrégiben videót osztott meg az immár elkészült, BOLT névre keresztelt hullámvasútról, melyet Münchenben építettek fel - derül ki a people.com cikkéből.

Részlet az animációbólForrás: youtube.com

A virtuális bemutatóra Matt Mitcham, a társaság hajózási igazgatója kalauzolja el a nézőket, a videón az animáció mellett a már elkészült pálya is látható, melyen egy darab kétüléses, motorkerékpár-stílusú kocsival lehet majd suhanni, akár 65 km/órás sebességgel.

A pályából mintegy 250 méter készült el, de a tesztelés után ezt még szétszerelik, majd a Mardi Gras fedélzetén állítják össze újra, amely szintén éppen építés alatt áll a Meyer finnországi Turkuban található hajógyárában. Az óceánjárón 2600 kabin és hat, különböző tematikára épülő közösségi tér kap helyet: ezek között lesz egy francia negyed, egy kerti parti hangulatú helyszín, a hall, ahol a különböző műsorokat tartják majd, egy olasz gasztronegyed, egy medencés strand, valamint az óriás játszótér sportpályákkal - mint megtudtuk a cruisecritic.comról.

A tervek szerint a Mardi Gras 2021-ben a floridai Port Canaveralból indul majd. Jelenleg az összes amerikai óceánjáró szünetelteti járatait a koronavírus miatt, és épp Arnold Donald, a cég vezérigazgatója volt az, aki azt nyilatkozta, túl korai lenne újraindítani a hajóutakat az Egyesült Államokban, mert bár az utazásokra lenne igény, a járványhelyzet arra kényszerítette a társaságot, hogy október végéig törölje utazásait - adja hírül a travelpulse.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek