Csontok törtek, bezár a világ leggyorsabb hullámvasútja

Japánban, Fudzsijosida város Fuji-Q Highland Parkjában található a világ leggyorsabb hullámvasútja, a Do-Dodonpa, mely eléri a 112 km/órás sebességet. Az eszközt viszont most viszont ideiglegesen lezárták, miután legalább hat benne ülő komolyan megsérült. Nézzék, hogy még a videón keresztül is milyen félelmetesnek hat!

Az adrenalinfüggők egyébként odavannak ezért a veszélyes járgányért, ami 1,56 másodperc alatt gyorsul 112 km/órára a nulláról. Ugyanakkor a félelmetes utazás közben nemrég legalább hatan komoly sérüléseket szenvedtek, közülük négy embernek állítólag a nyaki- vagy háti csigolyáik törtek el. A sérülések miatt a hullámvasút működését felfüggesztették.

A Do-Dodonpa 2001-ben épült, és annak ellenére, hogy már két évtizede működik, a park szerint csak a közelmúltban jeleztek ilyen sérüléseket.

A Fuji-Q Highland üzemeltetői 2017-ben a kocsi sebességét 106 km/óráról 112 km /órára módosították, de súlyos sérülésekről nem érkezett jelentés egészen decemberig. A Do-Dodonpa gyártója bocsánatot kért minden érintettől, de azt is közölte, hogy fogalma sincs, mi okozhatta a sérüléseiket – írja a Daily Mail. (Címlapkép: YouTube.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek