Tigriseket és medvét mentettek a népszerű, thaiföldi nyaralóhelyről

Kimentették az utolsó tigriseket és egy medvét a népszerű thaiföldi Phuket sziget állatkertjéből, melyet a járvány alatt visszaesett turizmus miatt tavaly be kellett zárni. A koronavírus világjárvány következtében ugyanis 18 hónapon át elmaradtak a turisták Thaiföldről.

A sziget népszerű, az állatkert inkább híhedt voltForrás: Roma Neus/Wikipedia

A látogatók számának drámai csökkenése pénzügyi gondokat okozott az állatkertben, és arra kényszerítette, hogy 2021-ben bezárja kapuit, ám sok ott maradt állatról ezután nem gondoskodtak megfelelően. Összesen 11 tigrist és két medvét kellett kimenteni – mondta Edwin Wiek, a thaiföldi Wildlife Friends Foundation (WFFT) állatvédő szervezet alapítója.

A csoport kedden hozta ki az utolsó három állatot, őket a WFFT által működtetett Petchaburi tartománybeli állatmentő központba viszik, mivel a vadonba nem térhetnek vissza, írja az MTI.

A Wikipedia szerint a Phuketi Állatkertet 1997-ben privát állatkertként alapították, és már jó néhányszor össztűz alá került az állatokkal szembeni rendkívüli kegyetlenség vádja miatt. A területén sok egzotikus állatot, köztük tigriseket, majmokat, elefántokat, krokodilokat tartottak, valamint akvárium is található benne. Mindez tehát már a múlté, de a szigeten és Thaiföldön ettől függetlenül várják a turistákat, méghozá idén 5-15 millió látogatóra számítanak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek