Meglepő természeti csodák, kedvesség és luxus: Thaiföldi úti beszámolót olvashattok

Ko Szamuj szigetén mindig olyan jó az idő, hogy a repülőtérnek falakat sem építettek. A szálloda pálmafákkal teli kertjéből függőágyban hintázva gyönyörködhetsz a távolabbi szigetek sziluettjében. Az ágyadon virágokkal és banánlevéllel összekötött törülközők sorakoznak. A helyiek pedig annyira kedvesek, hogy szinte elhitetik veled, hogy a világ a te boldogságodért van. Jól hangzik, nem igaz? Még egy érdekesség: a sziget leghíresebb természeti látványossága egy férfi és egy női nemi szervre hasonlító szikla. Tóth Fruzsina, a Life.hu felelős szerkesztője Thaiföldön járt – úti beszámolójából adunk most ízelítőt.

Ko Samuinak saját repülőtere van, így ha a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előzetes papírmunkát letudtad, akkor Bangkokból közvetlen járattal kb. 1,5 - 2 óra alatt már a szigeten találhatod magad. A beutazással kapcsolatos legfontosabb infókról ebben a cikkben olvashatsz bővebben, de azt tartsd szem előtt, hogy a szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak.

Ko Szamuj, ThaiföldForrás: lkunl/Shutterstock

Az első meglepetés számomra az volt, hogy a reptérnek nincsenek oldalai, tehát fix falai és ablakai sincsenek. Tulajdonképpen oszlopokon álló tetőszerkezet van a fejed felett, oldal irányból pedig virágok, fák, kis folyó és egyéb természeti csodák tekintenek vissza rád. Elsőre nem értettem, hogyan lehetséges mindez, aztán később rájöttem, hogy ahol télen sincs hidegebb 25 foknál, ott tulajdonképpen felesleges falakra költeni.

Persze adja magát a kérdés, hogy mi van monszun idején, de erre is megvan a válasz: Samui időjárása kissé eltér Thaiföld többi részének időjárásától. Áprilistól szeptemberig, amikor az ország nagy részén monszun van, Ko Samui meglehetősen száraz, helyette októbertől decemberig hullik több csapadék, de ez is elenyésző Thaiföld többi szigetéhez képest.

Majdnem meglincseltek, amiért fotót és videót szerettem volna készíteni a reptér fantasztikus hangulatáról, így mindössze ezt a 15 másodperces videót sikerült összesunnyognom.

A cikk folytatásában olvashatsz a péniszt és vaginát formázó, Papa & Mama-köveknek is becézett  sziklákról, egy gigantikus Buddha-szoborról, és egy negyven kis szigetből álló nemzeti park csodálatos színeiről. A folytatásért kattints ide.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek