Szekszárdon landolt egy olasz, léggömbön küldött szerelmi vallomás

Még december végén számolt be egy kedves hírről a teol.hu, miszerint úgy tűnik, Olaszországtól egészen Szekszárdig szállt egy léggömbre erősített, papírlapra írt szerelmi vallomás.

A léggömb feladója biztosan nem számított arra, hogy szerelmi vallomása országokon keresztül szállForrás: Böröcz M/teol.hu

Böröcz Máté kutyasétáltatás közben figyelt fel az aranyszínű léggömbre a Sió partján, a palánki híd közelében. Közelebbről megtekintve vette csak észre, hogy a szív alakot formázó léggömbhöz valaki egy kis papírtasakot rögzített, abba pedig üzenetet helyezett. A kézzel írt levelecskén egy, vagy két aláírás és az alábbi szöveg állt: Buon compleano, ti voglio tanto bene! Magyarul: boldog születésnapot, nagyon szeretlek!

Állapotából ítélve feltehetőleg csak röviddel azelőtt landolt a csatorna partján a levél, melyhez a rejtélyes küldő egy öteurós bankjegyet is mellékelt.

Böröcz Máté szerint az olaszul írt szövegen túl ez is arra utal, hogy a „szívposta" valóban sok száz kilométerről, Olaszországól érkezhetett. Úgy véli a feladó egyértelműen egy gyermek lehetett, aki így próbálta meg szerelmi vallomását eljuttatni szíve hölgyéhez. Csak azt sajnálom, hogy a levélben nem szerepelt a küldő címe, mondta a TEOL.hu-nak. Hozzátette, ha nem is a szelek szárnyára, hanem a postára bízva egy válaszlevélben szívesen elújságolta volna neki, hogy Olaszországtól egészen Magyarországig, Szekszárdig jutott kis vallomása.

(A fotó illusztráció: Adam Małycha/Pixabay)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek