"Sajátosan olasz módon" tiltakoznak az Alitalia légikísérői

"Sajátosan olasznak" nevezi a cnn.com azt a módot, mellyel az Alitalia egykori légikísérői a cég megszűnése után tiltakoztak a fizetések csökkenése és a munkahelyeik elvesztése miatt. Noha abban talán a legtöbben egyet értenek, hogy az egyenruhák levetését lehet szokatlan megoldásnak nevezni, arra számos, különböző értelmezés érkezhet, hogy pontosan miért is nevezik "különösen olasznak" az akciót.

Egy hosszú korszak zárult le az Alitalia megszűnésévelForrás: All rights reserved./Alessandro Ambrosetti/Wikipedia

A római Campidoglión vagyis a Kapitólium téren a cég körülbelül 50 egykori légiutas-kísérője gyűlt össze a látványos flash mobra, amelynek során jelentőségteljes gesztusokkal vetették le az Alitalia egyenruháját, majd azt skandálták, hogy Mi vagyunk az Alitalia. A volt dolgozók nemcsak a munkahelyük elvesztése miatt tiltakoztak, hanem azért is, mert véleményük szerint az új olasz légitársaság, az ITA Airways méltánytalan szerződéseket kötött azokkal, akiket az Alitaliától alkalmaz.

A szakszervezeti panaszok szerint csökkennek a bérek és elveszik a szolgálati idő is, emellett az utaskísérők a beosztásukat sem tudhatják meg annyival előre, mint korábban. Alfredo Altavilla, az ITA elnöke szerint "a szerződésekkel kapcsolatos alkudozás lezárult, és mindannyian beleegyeztek a feltételekbe".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek