Ezekben az olaszországi városokban a legmagasabb az életminőség

Triesztben a legmagasabb az életminőség Olaszországon belül a Sole 24 Ore gazdasági napilap hétfőn közölt értékelése szerint. Az egykori habsburg kikötőváros a munkalehetőségeket, kulturális és szabadidős kínálatot, a lakosság számára nyújtott szolgáltatásokat és a biztonságot érintő kérdéseket is figyelembe véve végzett az élen, írja az MTI.

TriesztForrás: Tom Wheatley/Unsplash

A 104 megyei fővárost felsoroló lista második és harmadik helyén Milánó és Trento végzett, negyedik helyre Bologna került. Bolzano az elmúlt évhez képest a harmadik helyről az ötödikre esett vissza, a legjobb tízbe Olaszország északkeleti részének hét kisebb vagy közepes méretű városa került még be. A gazdasági lap az értékelés során 28 tényezőt vett figyelembe.

MilánóForrás: tanialerro.art/shutterstock.com

A kritériumok közé tartozik például a háziorvosok száma, a lakások átlagára, a fejenkénti bruttó jövedelem és a bankszámlákon lévő megtakarítás mértéke. Számításba vették a környezetszennyezést, a bűnözés mértékét, a szabadidős és zöldterületek méretét, a szolgáltatásokat, a közlekedést és a gazdasági helyzetet.

TrentoForrás: saiko3p/Shutterstock

Aki jól akar élni Olaszországban, annak Észak- vagy Közép-Olaszországban kell maradnia: a legjobb életminőséget nyújtó megyei fővárosok ezen a területen koncentrálódnak - írta a lap. Az ország fővárosa, Róma a 13. helyre került, ez a tavalyihoz képest 19 helynyi előrelépést jelent. A rangsor végén a calabriai Crotone, a pugliai Foggia és a szicíliai Trapani állnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek