Félelmetes invázió vette kezdetét a Karácsony-szigeten

Az Ausztráliához tartozó Karácsony-szigeten ilyenkor még nem igazán tudnak az ünnepekre hangolódni, hiszen az év ezen időszakában mással vannak elfoglalva. Ilyenkor ugyanis hatalmas, vörös rákok milliói  másznak elő a sziget dzsungeléből, hogy megkezdjék éves vándorlásukat. Az óceán felé veszik útjukat, méghozzá a városokon keresztül. Vasárnap a Drumsite nevű település lakói nem tudták elhagyni a környéküket az utakon áthaladó, tömeges mennyiségű rák miatt.

Ilyenkor bizony ellepik a hidakat, az utakon nyüzsögnek, vagy az irodaházak tövébe húzódnak meg a hőség elől. Annyi rák van, hogy a Karácsony-sziget Nemzeti Park munkatársainak időnként le kell söpörniük őket az utakról, nehogy rájuk hajtsanak az autók. Bár a látvány sokkoló, a lakosok számára nem újdonság.

Mint egy horrorfilmben, a dzsungel mélyéből másznak előForrás: Mark Time Author/Shutterstock

A Karácsony-sziget Nemzeti Park ügyvezető igazgatója, Bianca Priest elmondta, hogy erre a látványos természeti eseményre minden évben sor kerül a Karácsony-szigeten. "Az évek során a látogatók a világ minden szegletéből utaznak, hogy szemtanúi legyenek ennek a vad jelenségnek. A világhírű természettudós, Sir David Attenborough úgy jellemezte a vörös rákok vándorlását, mint egy nagy skarlát függöny, amely lefelé halad a sziklákon, a tenger felé" 

Hozzátette, hogy Attengorough a látvány filmezését a 10 legnagyobb tévés pillanatok egyikének tartotta.

A vándorlás általában októberben vagy novemberben kezdődik. Amint a rákok megérkeznek a tengerparti költőhelyükre, megmártóznak, hogy pótolják a nedvességet. Ezután párzásba kezdenek, majd a hím rákok megmártóznak egy másodikat, mielőtt elindulnának vissza a dzsungelbe – írja a 9news.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek