Ezek a rákok nem könnyítik meg a kutatók dolgát

Óriásrák lophatott el egy 6000 ausztrál dolláros hőképkamerát az Indiai-óceánban fekvő Karácsony-szigeten. Az állat akár egy méteresre és négy kilósra is megnőhet, így lehet alapja a feltevésnek. 

Egy elkapott pálmatolvaj rák, aminek a méretéből is látható, hogy képes nagyobb tárgyakat elcipelniForrás: Dani Albakia/Wikipedia

A Western Sydney Egyetem egyik kutatója, aki a repülőkutyák (nagydenevérek) életmódját tanulmányozza az Ausztráliához tartozó szigeten, egyik nap hűlt helyét találta a méregdrága berendezésének, és azt gyanítja, hogy a világ legnagyobb ízeltlábúja, az akár egyméteresre és négykilósra is megnövő pálmatolvaj egy példánya vihette magával.

A helyi nemzeti park vezetője szerint az angolul kókusz- vagy rablóráknak is nevezett állat jól ismert kleptomán hajlamairól. E rákféle nagyon kíváncsi, és igen jó szaglású, aminek köszönhetően mindenhova eljut. A "meglopott" denevérkutató is már többször rajtakapott pálmatolvajokat, amint megpróbálták elhurcolni felszerelése egyes darabjait.

Az ABC.net tudósítása szerint a kutató eldőlve találta a kameraállványt, amelyen a feltételezett tettes karomnyomokat is hátrahagyott. A kutató úgy gondolja, hogy az átszámítva több mint egymillió forintba kerülő kamerát a pálmatolvaj magával vitte az erdőbe, de a készüléket egyelőre nem találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek