Most egy rozmár, nemrég pedig egy pingvin kötött ki rossz helyen

Pár napja írtunk arról, hogy Új-Zélandon, otthonától 3000 kilométerre találtak rá egy Adélie-pingvinre, amit egy helyi lakos először plüssjátéknak nézett, miközben a Christchurch közelében lévő Birdings Flat tengerpartján sétálgatott a feleségével. A röpképtelen madár annyira el volt fáradva és tévedve, hogy egy órán át meg sem mozdult - mesélték a szemtanúk a BBC-nek. 

Vasárnap pedig egy rozmárt láttak az angliai Northumberland partjainál, ami elég meglepő, mivel az állat az északi sarkkörön őshonos. A helyi sajtónak Andrew Douglas, egy hajókirándulásokat szervező vállalkozó számolt be arról, mennyire meglepte az állat, hiszen rozmárt ebben a térségben még soha senki nem látott azelőtt.

Májusban már volt egy rozmár-észlelés Padstow mellett, ekkor Cornish partjainál bukkant fel egy állat, de róla úgy gondolták a szakemberek, hogy ugyanaz volt, mint ami már márciusban is Pembrokeshire környékén úszott és pihengetett.

A helyi Tynemouth Fóka Kórház szakemberei most azt kérik a lakosságtól, hogy hagyják pihenni az állatot, maradjanak távol tőle, és ne zavarják feleslegesen. Az első és legfontosabb, hogy az otthonától messze elkeveredett rozmár boldog és nyugodt maradjon, és megjöjjön a kedve a táplálkozáshoz Northumberland partvidékén is. Csak így gyűjthet annyi erőt, hogy idővel haza indulhasson a Sarkkör irányába.

(Címlapkép forrása: nightowl / Pixabay - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek