Skorpiók öltek meg három embert és százakat megmartak Egyiptomban

Egyiptomban, Asszuán déli részén a heves viharok az utcákra és a lakosok otthonaiba sodorták a skorpiókat, amelyek három embert martak halálra és mintegy további 450 embert megcsíptek – közölte az egészségügyi minisztérium egyik illetékese.

A vastagfarkú skorpiók természetes élőhelyet a sivatagos, száraz hegyvidéki régiók és magas fennsíkokForrás: HTO/Wikipedia

A skorpiókat rendszeresen kimossák az utcára a heves esőzések, és a kígyókat is megzavarják. Pénteken a Nílus melletti térségben különösen heves jégeső és a zivatar hullott. A hegyek és sivatagok közelében fekvő falvakban lévő egészségügyi központokba extra adag méregelleni szert küldtek – mondta el egy egészségügyi tisztviselő az Al-Ahram hírügynökségnek.

Arra kérték az embereket, hogy maradjanak otthon, és kerüljék azokat a helyeket, ahol sok fa van.

Egyiptomban élnek vastagfarkú skorpiók, amelyek a világ leghalálosabb skorpiói közé tartoznak. A fekete vastagfarkú mérge például egy óra alatt képes végezni az emberrel.

A csípés tünetei: légzési nehézség, izomrángások és szokatlan fejmozgások. A méreg elleni készítményt megelőző intézkedésként még a tünetek megjelenése előtt beadják, de akkor is segíthet, ha a tünetek súlyosbodnak – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek