Hollywood átköltözött Pekingbe: megnyílt a Universal legnagyobb szórakoztatóparkja

Megnyitotta legnagyobb szórakoztatóparkját az amerikai Universal Stúdió Pekingben. Az idegenforgalmi látványosság a 21 milliós kínai főváros központjától 30 kilométerre elhelyezkedő Tuncsou városrészben található, és saját metrómegállóval rendelkezik. Területén két nagy hotel, 80 étterem, 30 üzlet, 24 színpad és 37 attrakció kapott helyet, amelyek olyan népszerű filmek alakjait és történeteit elevenítik fel, mint például a Harry Potter, a Transformers, a Kung Fu Panda, a Jurassic Park, a Minyonok és a Vízivilág. A látogatókat szeptember 20-tól várják a parkban.

Harry Potter vonata is befutForrás: Imaginechina via AFP/Stringer/Stringer

A hollywoodi, orlandói, szingapúri és oszakai szórakoztatópark után ez a Universal Stúdió ötödik, és a négy négyzetkilométeres területével egyben legnagyobb parkja, a harmadik Ázsiában és az első Kínában. Az új park konkurenciát jelent a sanghaji és hongkongi Disneyland, illetve számos kínai szórakoztatópark, köztük a csupán 17 kilométer távolságra, ugyanazon metróvonalon elhelyezkedő pekingi Happy Valley számára.

Már minden nyitásra készen állForrás: Imaginechina via AFP/Stringer/Stringer

Évente több mint tízmillió vendégre és tízmilliárd jüan (453,5 milliárd forint) bevételre számítanak a Universal Beijing Resort üzemeltetői. A felépítés költségeit 50 milliárd jüanra (2267 milliárd forintra) becsülik. Az építkezés 2015-ben kezdődött.

Komplett városrészek épültek fel a park területénForrás: Imaginechina via AFP/Stringer/Stringer

Bár Kínában már csak nagyon kevés fertőzést regisztrálnak, továbbra is mérik a látogatók testhőmérsékletét, a vendégeknek elővigyázatosságból maszkot kell viselniük, védettségüket telefonos applikációval kell igazolniuk és távolságot kell tartaniuk egymástól, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek