Szeptember első napján izgalmas erdei kalandjáték és kiállítás kezdődik a Vajdahunyadvárban

A REJTELMES RENGETEG – ERDŐMENTŐ KÜLDETÉS kiállítás és kalandjáték 2021. szeptember 1. és 2022. január 2. között látogatható a Vajdahunyadvár gótikus szárnyában. A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kalandos küldetés részesei lehetnek. 

Forrás: F Exhibition

Egy képzeletbeli erdei utazásra, erdőmentő küldetésre hív ez a játék, amely során megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, furfangos fejtörők és elbűvölő erdőlakók teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket. Egy nagyravágyó óriás, a kártékony Fanyűvő puszítja az erdőt, aki ráadásul azon ügyködik, hogy erősítő gyógyfüvekkel meghétszerezze az erejét. A résztvevők küldetése, hogy megszerezzék a gyógyfőzetes üvegcséket, valamint a titkos receptúrát tartalmazó Főzetek Nagykönyvét, és megakadályozzák a végzetes tervet. 

Izgalmakkal teli kihívásra készülhetnekForrás: F Exhibition

A kiállításon a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e felismerni egy segélykérő erdőlakó csalóka hangját, ki tudják-e játszani az éjjeli bogárőrség éberségét, valamint hogy kifog-e rajtuk az ordasok tudáspróbája vagy a trükkös erdei színkód.

Találkozhatnak óriásgombákkal, egy behemót hídfoglalóval, egy titokzatos ladikossal, egy fullánkos szobrászmesterrel és az erdők-mezők számos különleges lakójával.

Belépéskor szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A Vajdahunyadvár gótikus szárnyának két szintjén megvalósuló kiállítás és kalandjáték mesebeli látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja az érdeklődőket. Nyitvatartás:keddtől vasárnapig, 10–17 óráig. Korosztályi ajánlás: 4-99 év között. A kiállítás és játék bejárása minimum 1-1,5 órát vesz igénybe. Bővebb információt ide kattintva kaphatnak. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek