Egy vidámpark-rajongó az udvarában építette fel a kedvenc hullámvasútját

Miután bezárt a kaliforniai Disneyland, Sean LaRochelle úgy döntött, rekonstruálja a szórakozást San Francisco-i otthonában. Elkezdte hát felépíteni a kaliforniai Anaheim Disneylandjében található Matterhorn Bobsleds hullámvasútjának mását, mely maga is „másolat", a svájci-olasz Alpok egyik hegyének, a Matterhornnak a mintájára készült.

Forrás: Vamsi/commons.wikimedia.org

Az alkotó minden apró részletre igyekezett odafigyelni, beleértve a pályát szegélyező svájci zászlókat, a vízeséseket és a Jarold nevű jetit. LaRochelle március végén kezdte el a projektet, és 30 barátja is segítségére volt - természetesen tartva a távolságot - , így augusztusra el is készült a látványosság.

A Bay Area lakosaitól úgy tűnik, nem idegen az otthoni vidámpark gondolata, mert egy másik család is volt, aki a kertjében épített hasonló szórakoztató elemet: ők kalóztémájú ösvényt állítottak fel, állítólag LaRochelle-nek is ez adta az inspirációt.

A végeredmény egy 6 méter magas, teljes értékű, egyszemélyes hullámvasút lett, mely szinte megszólalási hasonlít az eredetire. Egy menet 50 másodpercig tart, a pálya pedig körülbelül 121 méter hosszú - derül ki az apartmenttherapy.com cikkéből.

LaRochelle egyébként, ez talán nem meglepő, építészdiplomával rendelkezik, és mintegy 15 000 dollárt (4,5 millió forint) költött erre a kis szórakozásra. Itt azonban nem szeretne megállni, és azt tervezi, hogy családja közreműködésével egy másik hullámvasutat is felépít - hiába, nincs mit tenni, ha egy üzlet beindul.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek