Igazi programkavalkád várja az állatkert születésnapjára érkező látogatókat

Aki mostanság tevezi, hogy meglátogatja a Fővárosi Állat- és Növénykertet, annak érdemes augusztus 7. és 9. közé időzítenie a kirándulást, amikor rengeteg program közül válogathat az intézmény 155. születésnapjának alkalmából, mint az a szórólapról is látható.

Forrás: budapestzoo.com

Az ünnep mellett ugyanakkor a sima hétköznapokon is sok izgalmas dolog történik, az egyik legnépszerűbb közönségprogram például az „elefántiskola". Az állattréningek nagyon érdekesek, ráadásul kiváló elfoglaltságot adnak az állatoknak is, amellett, hogy a velük való foglalkozást is megkönnyítik. A tréningeknek köszönhetően a gondozók olyan jó viszonyban vannak például az elefántokkal, hogy egy vérvétel, a fogak vizsgálata, a lábápolás, vagy – ami kicsit nevelő elefánt anyukáknál különösen fontos – egy próbafejés sem jelent különösebb gondot. Az elefántokon kívül persze sok más állattal is tréningeznek a munkatársak az oroszlánfókáktól egészen a komodói varánuszokig. Íme, egy kis ízelítő az Állatkert lakóinak trenírozásából.

A tréningek során jutalmazással, finom falatokkal és kedves szavakkal motiválják az állatokat. Persze Angele-nek, az elefánt anyukának most könnyített programot tartanak a gondozók, hiszen neki az áprilisban született kiselefántra, Samura is folyamatosan oda kell figyelnie, aki elég eleven ahhoz, hogy ez ne legyen egyszerű feladat.

Samu egy igazi csibész, akire oda kell figyelniForrás: Zoobudapest.com

A kicsivel most még nem tréningeznek, hiszen ő még elsősorban anyatejen él, így nehéz lenne jutalomfalattal motiválni. De az ifjú ormányos már most is nagyon élénken érdeklődik a játékos feladatok után. Pillanatnyilag azonban még csak az a dolga, hogy megszokja, a gyakorlatok az állatkerti elefántok mindennapjainak részét képezik. Később, amikor már jobban érdeklik a jutalomfalatok, egyszerűbb feladatokkal nála is el lehet kezdeni a sulis képzést – olvasható az Állatkert weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek