Ilyen önfeledten pancsoló elefántokat a természetben is ritkán látni

  Miközben a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozói az újabb kiselefánt születését várja, Angele, az elefántmama és hároméves fia, Arun nagy pancsolást rendezett a kifutóhoz tartozó medencében. Nézzék, milyen szívderítő látvány, ahogy ők ketten szeretik egymást, miközben közös pancsolást rendeznek tágas medencéjükben, amelyben akár a fejük búbjáig is elmerülhetnek.

  A strandolást az anyuka kezdte, de nem sokkal később Arun is csatlakozott. Előbb együtt játszottak a medencében, majd miután Angele megunta a fürdőzést, a kis Arun figyelme a labdákra terelődött. Amint látható, az egyik kedvenc szórakozása az, hogy a labdára ránehezedve igyekszik azt a víz alatt tartani, ami persze nem könnyű, mert az elefántbiztos strandlabdát a felhajtóerő közben mindig újra a felszínre dobja. Ez azonban Arunban csak növeli az eltökéltséget.

  Arun különösen szereti a vizet, még azt sem bánja, ha teljesen elmerül benneForrás: YouTube.com

  Izgalmas, várakozással teli időszak ez tehát az elefántok és az állatkert dolgozói életében is, hiszen Angele a 22 hónapos vemhességének végéhez közeledik, és a számítások szerint néhány héten belül világra is hozhatja a következő utódját. Mivel a kicsi születésének időpontját pontosan nem lehet megmondani, már március közepe óta teljes a készültség az elefántok körül – olvasható a Budapesti Állatkert weboldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!