Nyugdíjba vonult a Harry és Vilmos herceg esküvőjén is vezető szerepet betöltött ló

  A 22 éves, Empress nevű ló, a Cavalry Black lovascsapat tagja 18 elkötelezett szolgálati év után a nyugdíjas lovak szentélyébe, a The Horse Trustba vonult vissza. Skip Nicholls kapitány, a lovasezred lovaglómestere elmondta: „Empress lenyűgöző és változatos karriert folytatott, és soha, soha nem botladozott. Minden hiányozni fog vele kapcsolatban: a természete, a puszijai."

  Harry herceg esküvőjén, 2018. május 19-én a frigy után az ifjú pár az Ascot Landau kocsiban utazott a windsori High Streeten, melyet Empress vezetett felForrás: AFP/Christopher Furlong

  Hozzátette, ha az volt a cél, hogy egy ló egy tisztet vigyen, és olyan felvonulást vezessen, amelyet még korábban nem tett, akkor minden esetben Empresst választották erre a feladatra. A ló 2004 óta folyamatosan részt vett az állami és ünnepi rendezvényeken, munkaterhei 2018-ban csökkentek Harry herceg és Meghan Markle házasságát követően.

  A nyugdíjba vonult ló most megérkezett a The Horse Trust nevű lovas jótékonysági szervezethez, amely mintegy 140 nyugdíjas ló, póni és szamár számára biztosít életre szóló menedéket. 

  Az évek alatt a jótékonysági szervezet számos híres lónak adott otthont, köztük Seftonnak, az IRA Hyde Parkban történt, 1982-es robbantásának következtében megsebesült lónak, valamint Monarchnak, amelyik a királynő kocsiját húzta a körmenet élén 2002-ben, II. Erzsébet uralkodásának 50. arany jubileumi ünnepsége során.

  Empress mindig jól teljesített az ünnepi ceremóniákonForrás: The Horse Trust Facebook/Facebook

  Jeanette Allen, a The Horse Trust vezérigazgatója is tanúja volt Empress katonai nyugdíjazási ünnepségének. "Ezek a lovak megérdemelték, megérdemlik azt a pillanatot, amikor mindenki köszönetet mond nekik" – írja a Royal Central.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek