Mutatjuk, milyen programokkal várják a gyerekeket országszerte a hétvégén

Május utolsó vasárnapja a gyermekekről szól, ezért színes és izgalmas programokkal készülnek országszerte, és van, ahol az egész hétvégét a gyerekek szórakozásának szentelik. Íme, néhány program az ország különböző pontjairól, ahol igazán jól érezheti magát a család minden tagja.

Forrás: Sylwia Aptacy, Pixabay

Vidám programok vonatok között Budapesten

Vasárnap fergeteges gyereknapi programokkal készül a budapesti Vasúttörténeti Park, ráadásul a gyermekeknek 14 éves kor alatt ingyenes lesz a belépés. A szervezők felejthetetlen kalandot ígérnek, amihez hozzájárul Kalap Jakab 13 órakor kezdődő interaktív bábműsora, az egész napos kézműves foglalkozás, a kalandjáték és kincskeresés, valamint az ingyenes állatsimogató. A Park interaktív programjain túl (hajtányozás, utazás gőzmozdonyon, kerti vasúton, lóvasúton, Csajka sínautón, fordítókorongozás) további számos izgalmas programra számíthatnak a látogatók. 

Mikor: május 30-án 10-től 18 óráig

Bővebb információt ide kattintva kaphatnak.

Játékos kihívások és meseséta Hévízen

Szombaton 10 és 13 óra közöttjátékos kihívásokon lehet részt venni Hévíz belvárosában és a Termelői Piacon. Lesz képkirakós játék, horgászat a szökőkútból, kakukktojás- vagy méhecskekeresés is, játékhoz pedig kis pecsétgyűjtő füzeteket osztogatnak a hévízi Tourinform Irodában, melyekre egészen 13 óráig lehet gyűjtögetni a pecséteket a 10 állomáshelyen. 5 összegyűjtött pecsét után fagyikupon jár a gyerekeknek, 8 összegyűjtött pecsét után pedig nem csak fagylalttal kedveskednek, hanem részt lehet venni a nyereményjáték sorsoláson is. 14 és 17 óra között ugrálóvárral, fajátékokkal, játszóházzal és kreatív foglalkozásokkal várják kicsiket és nagyokat a Deák téren. A 14 és 16 órakor induló ingyenes meseséta során megismerhetik a gyerekek a tó tündérének titkait, megtudhatják, kik élnek a tó mély vízében, és kik a tündérek barátai.  

Mikor: május 29-én 10 és 17 óra között.

Bővebb információt ide kattintva kaphatnak. 

Állati mulatság Szegeden

Az idei első nagy rendezvény a Szegedi Vadasparkban a gyermeknap lesz, mely egyben a Vadaspark születésnapja is, hiszen 1989-ben ekkor nyitotta meg kapuit az állatkert.

Forrás: Lajos Endredi/Lajos Endredi

Szombaton többek között lesz Grimm-busz-buli a Grimm-busz színház előadásával, felcsendül Rákász Gergely orgonaművész koncertje is. Míg az Iszkiri gyerekzenekar koncertje vasárnap lesz, illetve számos játékkal, és több izgalmas állomással várják a kicsiket és nagyokat egyaránt

Mikor: május 29-én és 30-án 10-től 16 óráig

Bővebb információt ide kattintva kaphatnak.

Szórakoztató tudomány Debrecenben

debreceni Agóra Tudományos Élményközpont új előadásán a lufi kap hideget, meleget, hegyeset és nehezet, miközben különböző fizikai jelenségeket figyelhetnek meg az érdeklődők, elkerülhetetlen durranások közepette. A látványos kísérleti bemutatók mellett szombaton és vasárnap is különleges tudományos kalandok és játékos feladatok várják a gyerekeket, de képzeletbeli túrát tehetnek a Naprendszerben és felfedezhetik a Botanikus Kertet is.

Forrás: agoradebrecen.hu

Mindemellett pedig érdemes újra felfedezni az Agóra interaktív terét is, ahol többek között kiderül, melyik az a hangszer, amelyen érintés nélkül lehet játszani, miért tűnhetnek el a hajók a Bermuda-háromszögben és hogyan csapható be a szemünk. Az élményközpont a gyereknapi hétvégén hagyományosan kedvezményes jeggyel látogatható, melynek ára mindkét nap egységesen 1000 forint/fő.

Mikor: május 29-én és 30-án 10-től 18 óráig

Bővebb információt ide kattintva kaphatnak. 

Hajókázás a Balatonon

Siófokról, Balatonfüredről és Keszthelyről is indulnak gyereknapi hajók egyórás utazásokra, melyeken Varázslatos Kalózprogrammal és ajándékkal várják a gyerekeket a Zamárdi Kalandpark és a Zobori Élménypark jóvoltából. A programok a keszthelyi hajóállomásról induló Helka nosztalgiahajó fedélzetén, a Siófokról induló Kelénen és a Balatonfüredről kihajózó Csobáncon lesznek. A felnőtteknek 2100 forint, míg a 4 és 14 év közötti gyermeknek 1050 forint a jegyek ára, amelyek a hajóállomások jegypénztáraiban válthatók. 

Mikor: május 30-án 10, 11 és 16 órától

Bővebb információt ide kattintva kaphatnak.

Hajdúszoboszlói programkavalkád  

Háromnapos programsorozattal várja a gyerekeket a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Lesz többek között családi filmvetítés (Trollok a világ körül), mese- és szuperhősök délelőttje, és a Center Színház előadja A három kismalac és a Vicces Farkas című zenés mesejátékot. Bemutatkoznak a Marvel szuperhősök és a Gabitrial csapatának extrémkerékpárosai, láthatják a Bigyóka Bohóc című előadást, és meghallgathatják Kovácsovics Fruzsina és zenekarának koncertjét. Itt látható a részletes program:

Forrás: hajduszoboszlo.hu

Mindezek mellett Dotto városnéző nosztalgiavonat, kézműves játszóház, óriás buborék, gyereknapi fotófal, a régi idők gyereknapjait megelevenítő fotókkal kirakott nosztalgia paraván egészíti ki az eseményeket, a kamaszok és felnőttek pedig akár egy digitális kerékpárversenyre is benevezhetnek. A szombati és vasárnapi programokra regisztrálni a Művelődési Központban lehet.

Mikor: május 28-től 30-ig

Bővebb információt ide kattintva kaphatnak.

Akvárium és vízi világ a Tisza-tónál

Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumban őshonos halakkal és vidrákkal ismerkedhetnek a gyerekek, emellett kalandjátszótéren tehetik próbára magukat, állatsimogatással egybekötött látványetetésen vehetnek részt, de lesz az elvarázsolt vízi világot megelevenítő játszószoba, betűkirakó játékkal bonyolított sövénylabirintus is, és még sok-sok meglepetés várja a kicsiket és szüleiket. A belépőjegy az Ökocentrumba 18 év felett 2190 forintba, míg a gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 1990 forintba kerül. 

Mikor:  május 29-én és 30-án 9-től 18 óráig

Bővebb információt ide kattintva kaphatnak.  

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek