Futókihívást és virtuális gyereknapot szerveznek a Városligetben

A Liget Budapest Projekt célja már a kezdetektől fogva az, hogy a Városliget a főváros első számú családbarát helyszíne legyen, ahol a megújuló és újonnan létrejövő játszóterek és kulturális intézmények folyamatosan izgalmas újdonságokkal várják a gyerekeket a legkisebbektől a legnagyobbakig. A Nagyjátszótér mára Budapest első számú gyerekparadicsomává vált, nyitása óta majdnem félmillióan látogattak már el ide. Hamarosan egy futókihívásban is része lehet a családoknak, illetve a gyerekek örömére, a biztonság kedvéért online programokkal készülnek Gyereknapra. 

A gyerekek imádnak futni (pillanatkép egy korábbi ligeti rendezvényről)Forrás: Szerzoi joggal vedett/Moricz Sabjan Simon

A Liget Budapest Projekt és a RUNaway által szervezett futókihívás a pünkösdi hosszú hétvégén, május 22-én indul és gyermeknapig, május 30-ig bármikor egyénileg teljesíthető. A kiírás szerint választhatnak a rövidebb, ráérősebb 3 km-es Liget Családi Kör, vagy az intenzívebb, hosszabb 7 km-es Liget Sport Kört teljesítése között. A nevezés ingyenes, a díjat a Liget Budapest állja, emellett mindkét hétvégén ajándékokkal is kedveskednek minden befutónak a célban a Városligeti Nagyjátszótéren. Nevezni ide kattintva lehet. 

Az MTI közleménye szerint az idei Városligeti Online Gyereknapokon, május utolsó hétvégéjén Gryllus Vilmos és a Kaláka koncertekkel, interaktív zenés foglalkozásokkal, jógakalanddal, ringatóval és interaktív programokkal várják az érdeklődőket. A virtuális térben műsorral készül Bíró Eszter, Pokorny Lia és Varró Dániel is. A Liget Budapest Projekt szervezésében május 28. és 30. között megvalósuló programsorozaton a részvétel regisztrációt követően ingyenes. Jelentkezni a Gyerekliget Facebook-csoporton keresztül ide kattintva lehet.

Forrás: Városligeti Online Gyereknapok/Facebook/Liget Budapest

"A vírusvédelmi intézkedések miatt ugyan idén májusban csak korlátozottan tudunk egymással találkozni, de bízunk benne, hogy a Városligeti Online Gyereknapok és a családi futókihívás így is kellemes időtöltést és maradandó élményeket fog okozni a családoknak" – idézi a közlemény Gyorgyevics Benedeket, a Városliget Zrt. vezérigazgatóját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek