Isztambul repülőtere igazi gyerekparadicsommá vált

Április 23. a hivatalos gyermeknap Törökországban, így ennek tiszteletére jelentette be az Isztambuli repülőtér (İGA İstanbul Airport), hogy mostantól különleges szolgáltatásokat kínál a gyermekes családoknak. Több újítást is megvalósítottak, a különleges szolgáltatásokat pedig már a repülőtérre érkezve igénybe vehetik a szülők. 

Ezen a kapun csak a családosok sétálhatnak beForrás: İGA İstanbul Airport/Facebook

A parkolóban külön helyek várják a családokat, akik ezután a terminál bejáratánál egy nekik tervezett kapun juthatnak be a repülőtér különböző részlegeibe. A biztonsági ellenőrzésen áthaladva az IGA Lounge-ba léphetnek be, ahol többek között gyermekmosdók, pelenkázók, játszószobák is találhatók. Nézzenek csak körül!

Mindez azonban nincs ingyen, a váró használatához a szülőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk: a belépő a felnőtteknek 50, a gyermekeknek 25 dollárba kerül, csecsemőknek ingyenes. Emellett ingyen használhatják ezt a várót azok a családok is, akik rendelkeznek IGA belépővel. 

Az egyik játszórész, ahol a gép felszállásáig az idő is könnyabben repülForrás: İGA İstanbul Airport/Facebook

A repülőtéren rendelkezésre állnak golfautók is, amelyek ingyen szállítják azokat a családokat, akik 2 évnél nem idősebb babával érkeznek, míg a nagyobb gyermekek 6 éves korig egy speciális, repülő alakú kisvonattal utazhatnak a beszállókapuig – írja az  airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek