Nemcsak a gyerekeknek szól ez az új dán játszótér

  A dániai Koldingban élő szülők szerettek volna egy olyan játszóteret, ahol közös családi szórakozásra van lehetőség. Ennek szellemében épült meg az az innovatív "mászóka", melyet "lebegő játékfelhőnek" neveznek a tervezők. Az elnevezés jól megragadja a 6 méter magas és 13 méter hosszú szerkezet lényegét, melyet az Uno Uniqua cég és a Land + tájépítészei terveztek.

  Kolding látképeForrás: Mariusz Paździora/commons.wikimedia.org

  Miután a gyerekek felmásztak a felhőszerű szerkezetbe, ólomüvegen keresztül nézhetnek ki, és végül elérhetik a tetején található kilátóplatformot. (A mászókáról a képek itt láthatók.) Mint Jakob Ville, az önkormányzat Műszaki és Klímabizottsági elnöke elmondta, amikor kiírták a pályázatot, hangsúlyozták, hogy nem hagyományos játszóteret szeretnének, inkább egy szoborszerűbb játékeszközt, amelyet a gyerekek szívesen felfedeznek, de ami a felnőttek érdeklődését is felkelti, és beilleszthető egy olyan formatervezett település városképébe, mint Kolding.

  A játékelem egy 3,3 millió eurós csomag része, amelyből tovább fejlesztik majd a városközpontot, több zöld növény lesz, javul az infrastruktúra - adja hírül a themayor.eu

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!