Huszonnégy új lakó költözött a megújult győri állatkertbe

Törpevíziló- és pápaszemespingvin-bemutatót, valamint egy új gazdasági épületet adtak át a győri Xantus János Állatkertben szerdán. Az intézménybe most huszonnégy új lakó is költözött, köztük két pápaszemes pingvincsapat. Kukkantsanak be az elkészült pingvinkifutóba, és nézzék meg, milyen újdonságokkal találkozhatnak!

Elkészült az új főbejárat, a parkoló, megújultak a sétautak, a csimpánzok, a tigrisek és a medvék helyei, és emellett egy orrszarvú-bemutatót is kialakítottak. A nemrég elkészült törpevíziló-bemutatóban egy vízilópár kapott helyet, de a nőstény jelenleg mindenórás vemhes, ezért elkülönítették őket. A pápaszemes pingvineket azért választották, mert szerették volna megmutatni az embereknek, hogy Afrikában is élnek pingvinek. A még készülő elefántházat és -kifutót a tervek szerint júniusban adják át.

A törpevízilovak is új helyet kaptakForrás: YouTube.com

Az állatkert ma már elsődleges úti célként is szerepel sok Győrbe látogató vendég körében. Tavaly mintegy 140 ezer látogatója volt az állatkertnek a járvány ellenére is, a cél, hogy idén elérjék a 200 ezret, azt követően pedig meg is haladják – írja a kisalfold.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek