Hazánk legújabb meseterápiás tanösvényét Győrújfalun kell keresni!

A mai napon nyitotta meg kapuit az alsó-szigetközi Győrújfalu településének Aranyalma Mesekert nevű birodalmában található tanösvény, amely különböző élményprogramokkal várja a meséket kedvelő családokat és baráti társaságokat. A meseterápiás szemlélettel kialakított szabadtéri program a fűszer- és gyógynövényeket termesztő Sudár-birtok biokertészetén található, a különböző állomásain pedig főként kisalföldi, szigetközi népmesékhez kapcsolódó játékos feladatokat rejtettek el a tanösvény megálmodói.

A kézműves gondossággal készült, történeteket rejtő házikókat a birtok földútjain és ösvényein tekeregve lehet bejárni. Mindeközben megfigyelhető a természetes növénytakaró, a csordogáló patak és az ott élő állatok, köztük a birkák, nyulak, teknősök, halak, őzek és madarak. A tanösvényen résztvevők útlevéllel közlekedhetnek az állomások között, ahol hét próbatétel is vár rájuk. Aki azonban kiállja a tanösvény hét próbáját, az búcsúzóul oklevelet kap – fogalmaznak a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Az Aranyalma Mesekert létrehozásában a noszvaji Meseút vezetője, Tátrai Vanda volt a helyiek segítségére, akivel a győrújfalui programot a noszvajihoz hasonló koncepció mentén, de a helyi adottságoknak megfelelően építették fel. 

Forrás: aranyalmamesemuhely.hu

Az alsó-szigetközi meseösvény a szervezők szerint 1,5-2 órás programot jelent, ahol a családok egy előzetes regisztrációt követően járhatják végig a pályát saját tempójukban, biztonságos környezetben, a pandémiás helyzetben szükséges óvintézkedések közepette. Időpontot foglalni a Sudár birtok Facebook-oldalán és a Mesekert honlapján megadott telefonszámon lehet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek