Arra kérik az amerikai vidámparkok látogatóit, hogy sikítozással ne terjesszék a vírust

Próbáljanak meg nem sikoltozni a vidámpark élményelemein! – tanácsolja a látogatóknak a kaliforniai szórakoztatóparkok működéséért felelős szervezet a világjárvány miatt bezárásra kényszerült élményparkokat érintő újranyitási tervében.

Nyitott szájjal, maszk nélkül - egy időre ezt is elfelejthetjükForrás: David A Litman / Shutterstock

A California Attractions and Parks Association (CAPA) névre keresztelt szervezet azt javasolja, hogy a vidámpark látogatói "korlátozzák mindazon tevékenységet, amelyekről köztudott, hogy a vírus, a fertőzés fokozott terjedését okozhatják", ilyen például az éneklés, a kiabálás, a sikítozás vagy a nagyobb, mélyebb lélegzetvétel. Furcsa kérés ez olyan helyzetekben, amikor sok játékelemen fejjel lefelé lógnak vagy nagy sebességgel száguldoznak az emberek, de ahogy az előzetes felmérésekből tudható, az intenzív hanghatásokkal a szájból nyálcseppek kerülnek a levegőbe, amelyek segítik a koronavírus terjedését – írja cikkében az USA Today.

A CAPA fenti ajánlásokat is tartalmazó újranyitási terve szerint a kaliforniai élményparkok, köztük a Six Flags, a Universal Studios és a Disneyland szórakoztató komplexumai kizárólag látogatószám korlátozással (utóbbi például 15%-os kapacitással), április elsejétől nyithatnak újra. A parkokban kötelezővé teszik az arcot eltakaró maszk viselését, a szociális távolság betartását, és a korlátozott kapacitás mellett az üzemeltetőknek a park fedett épületeiben, élményelemeiben az optimális szellőzést, fertőtlenítést is biztosítaniuk kell.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek