Nyílt napokon pillanthatunk bele a jurtában élő család életébe

A Heves megyei Istenmezeje mellett, a természet lágy ölén, egy jurtában él immár 3 éve Rozgics-Kiss Anita és férje, Rozgics Pál négy gyermekükkel. Bár nem volt könnyű a kezdet, ők boldogan vállalták a nehézségeket a természetközeli életmódért cserébe. "A Jóisten tenyerén élünk, erdők hegyek ölelésében 4 gyermekünkkel. A mindennapjainkról mesélünk" – áll bemutatkozásként a Családmesék egy jurtából elnevezésű Facebook-oldalukon, ahol életük nyitott könyv bárki számára. Tavaly az édesanya, Anita az oldalukkal azonos című könyvében regénybe szedte a család történetét, hogyan indultak az álmaik után, és élik jurtás mindennapjaik meséit.

A nem is oly kicsi család az álmaikat követve választotta a természetközeli életmódotForrás: Picasa/Családmesék egy jurtából/Facebook

Tapasztalataikat, a világról vallott gondolataikat nyílt napjaikon is szívesen megosztják az érdeklődőkkel. "A tavalyi évhez hasonlóan 2021-ben is szervezünk nyílt napokat, ahol betekintést engedünk az életünkbe, mindennapjainkba. A Heves megyei Istenmezején szeretettel várjuk azokat, akiket érdekel a természetközeli, egyszerű életmód, nem ijednek meg a hozzánk vezető út kihívásaitól, szívesen ismerkednének hasonlóan gondolkodókkal" – jelentették be közösségi oldalukon. Tavasztól őszig minden hónapban egy alkalommal birtokbemutatással, jurtanézéssel, közös ebédkészítéssel és beszélgetéssel készülnek, a vasárnapot pedig a gyakorlati tudás elsajátítására fordítják.

Elsősorban azokat a kis-és nagygyermekes családokat várjuk, akik maguk is hasonló terveket szövögetnek, akik számára csupán egy lökés, az élő példa hiányzik,

de ajtónk nyitva áll mindenki előtt, aki nem „állatkerti séta" miatt látogatna hozzánk" – fogalmaztak.

Igazán hívogató az itenmezejei otthonForrás: Picasa/Családmesék egy jurtából/Facebook

A jurtás nyílt napok időpontjai (amennyiben a járványügyi helyzet engedi) május 22., június 26., július 17. augusztus 21. és szeptember 18. A nyílt napokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Minden alkalom előtt külön Facebook-eseményt készítenek, illetve az érdeklődők a szervezes.jurtasok@gmail.com küldött üzenettel jelezhetik részvételi szándékukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek